Italijos čempionai antradienį namuose po pratęsimo 3:2 (0:1) įveikė stipriausią Portugalijos komandą „Porto“, tačiau pergalės „Juventus“ nepakako.

Pirmą mačą Portugalijoje „Juventus“ pralaimėjo 1:2, ir nors susumavus dviejų rungtynių rezultatus įvarčių santykis tapo lygus (4:4), į ketvirtfinalį žengė išvykoje daugiau įvarčių įmušusi „Porto“ ekipa.

Rautis plaukus šeimininkams atstovaujančiam portugalui C. Ronaldo ir visai „Juventus“ kompanijai galima ir dėl to, kad didžiąją antrojo kėlinio dalį ir visą daugiau nei pusvalandį trukusį pratęsimą „Porto“ aikštėje turėjo vienu žaidėju mažiau.


A. Pirlo kalbėjo, kad C. Ronaldo antradienį buvo labai „užsivedęs“.

„Tokios yra visos jo rungtynės, toks yra jo žaidimas“, – tvirtino „Juventus“ strategas, tačiau Italijos žiniasklaida ir ekspertai yra priešingos nuomonės.

Anot jų, CR7 net nebuvo arti savo gero pasirodymo. „Corriere dello Sport“ netgi išdrįso nueiti taip toli, kad pasakytų, jog C. Ronaldo išdavė daugkartinius Italijos čempionus.

Ne vien todėl, kad žaidė iš esmės prastai. Įsiaudrinę italai pyksta dėl atsainių portugalo veiksmų atsistojus į sienelę per pratęsimą, kai antrą svečių įvartį baudos smūgiu įmušė Sergio Oliveira. C. Ronaldo smūgio metu nusisuko, o kamuolys praskriejo jam tarp kojų.

„Juventus“ niekaip negali laimėti Čempionų lygos titulo nuo 1996 metų, nors finaluose nuo tada žaidė net penkis kartus.

Dabar „Senoji Dama“ eliminuota iš aštuntfinalio antrus metus iš eilės. 2018-2019 metų sezoną „Juventus“ nukeliavo iki ketvirtfinalio.

Tokio prasto rezultato niekas nesitikėjo. Tik ne su penkiskart geriausiu planetos futbolininku C. Ronaldo. Turino ekipa per trejus metus tarp 2015 ir 2017 metų dukart žaidė Čempionų lygos finale, tačiau su garsiuoju portugalu atsidūrė kaip niekada toli nuo taip trokštamo tikslo.

Negana to, kad „Juve“ nebetęs kovų Europoje, ji greičiausiai dar praras ir Italijos „Serie A“ titulą pirmą kartą per 10 metų. Trečioje vietoje esantys A. Pirlo auklėtiniai nuo „Inter“ šiuo metu atsilieka 10 taškų. Vargu ar ką pakeistų pergalė Italijos taurės finale, kur „Juventus“ susigrums su Bergamo „Atalanta“.

Klubo prezidentas Andrea Agnelli iki šiol nesiėmė jokių veiksmų, susijusių su 340 mln. eurų vertės sutartį pasirašiusiu C. Ronaldo, kurio vedama komanda Europoje buvo eliminuota „Ajax“, „Lyon“, o šį sezoną – „Porto“ futbolininkų. Tačiau faktas yra tas, kad jam nepasisekė įrodyti, jog su tokiu žaidėju „Juve“ vėl gali susigrąžinti šlovę Europoje.

Su Turino komanda CR7 per tris sezonus Čempionų lygoje pelnė mažiau įvarčių (14) nei per paskutinįjį su Madrido „Real“ (15).

Klausimas, ar klubas norės matyti CR7 aikštėje paskutinį sutarties sezoną?

Pats Turino ekipos strategas A. Pirlo teigė, kad nesibaimina atleidimo po to, kai jo auklėtiniai patyrė fiasko žaisdami atsakomąjį mačą prieš mažumoje aikštėje likusią „Porto“.

„Nežinau, kodėl prieš mane buvo atleistas Maurizio Sarri, – „Sky Italia“ kalbėjo A. Pirlo. – Esu „Juventus“ treneris, buvau įdarbintas dėl tam tikro požiūrio, projekto, kurį ketinu įgyvendinti per keletą metų ir dėl atleidimo tikrai nesuku sau galvos. Dabar turėsime užtektinai laiko padirbėti treniruotėse, kam visiškai neturėjome laiko šį sezoną“.

Priminsime, kad M. Sarri po metų „Juventus“ stratego poste buvo atleistas dėl pralaimėjimo Čempionų lygos aštuntfinalyje „Lyon“ ekipai. Nepadėjo tuomet ir laimėtas „Serie A“ lygos titulas. Atrodo, kad šiemet A. Pirlo nepavyks net pakartoti minėtųjų M. Sarri rezultatų.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)