Italijos čempionai namuose po pratęsimo 3:2 (0:1) įveikė stipriausią Portugalijos komandą „Porto“, tačiau pergalės „Juventus“ nepakako.

Pirmą mačą Portugalijoje „Juventus“ pralaimėjo 1:2, ir nors susumavus dviejų rungtynių rezultatus įvarčių santykis tapo lygus (4:4), į ketvirtfinalį žengė išvykoje daugiau įvarčių įmušusi „Porto“ ekipa.

Rautis plaukus šeimininkams atstovaujančiam portugalui Cristiano Ronaldo ir visai „Juventus“ kompanijai galima ir dėl to, kad didžiąją antrojo kėlinio dalį ir visą daugiau nei pusvalandį trukusį pratęsimą „Porto“ aikštėje turėjo vienu žaidėju mažiau.

Tačiau iki galo šios kiekybinės persvaros išnaudoti Italijos komandai taip ir nepavyko.
Nuaidėjus finaliniam švilpukui džiaugsmo šokį aikštėje pasileido šokti svečių komandos futbolininkai.

Cristiano Ronaldo reakcija

„Porto“ į priekį išsiveržė 19 min., kai patyręs Nyderlandų teisėjas Bjornas Kuipersas skyrė 11 m baudinį – jis įžvelgė gana abejotiną „Juventus“ gynėjo Meriho Demiralio pažangą baudos aikštelėje. Sergio Oliveira smūgiavo tiksliai (0:1).

Visgi po pertraukos „Juventus“ sugebėjo išsiveržti į priekį ir atstatyti pusiausvyrą vertinant bendrą
dviejų rungtynių rezultatą (2:1) – 49 ir 63 min. įvarčius mušė kylanti Italijos futbolo žvaigždė Federico Chiesa.

Maža to, dar prieš antrąjį puolėjo įvartį „Porto“ žaidėjų skaičius aikštėje sumažėjo.
Principingumą parodęs B. Kuipersas iš aikštės išvijo puolėją Mehdi Taremi. Iranietis gavo dvi geltonas korteles paeiliui; antrąją iš jų – už kamuolio spyrį po arbitro švilpuko.

Nors „Juventus“ turėjo ne vieną galimybę išplėšti bendrą pergalę per likusį laiką antrajame kėlinyje, kamuolys vartuose taip ir neatsidūrė.

Antrajam pratęsimui artėjant prie pabaigos „Porto” gavo teisę atlikti baudos smūgį. Prie kamuolio 115 min. stojo pirmojo įvarčio autorius S. Oliveira. 28-erių saugas pažeme smūgiavo maždaug iš 27 metrų atstumo – pralėkęs pro C. Ronaldo ir sienelę kamuolys atsidūrė lenko Wojciecho Szczesny saugomuose „Juventus“ vartuose (2:2).

Į kampą įspraustus „Juventus“ žaidėjus jau galėjo išgelbėti tik du įvarčiai, tačiau įmušti pavyko tik sykį. Adrienas Rabiot galva smūgiavo tiksliai (3:2), tačiau nuo likusių šeimininkų atakų „Porto“ apsigynę ir tęs kovą turnyre.

Rezultatas

„Juventus” 3 – 2 „Porto” (I rungtynės – 1:2, bendras rezultatas – 4:4, į kitą etapą „Porto“ žengia dėl išvykos įvarčių taisyklės)

19' Sergio Oliveira (0:1 – iš 11 m)
49' Federico Chiesa (1:1)
63' Federico Chiesa (2:1)
115' Sergio Oliveira (2:2)
117' Adrienas Rabiot (3:2)

54' Mehdi Taremi („Porto”) pašalintas iš aikštės

Erlingas Brautas Haalandas

Prieš kitą trečiadienio vakaro mačą intrigos buvo kur kas mažiau, kadangi didžiulį žingsnį į ketvirtfinalį Dormundo „Borussia“ buvo žengusi jau pirmose aštuntfinalio rungtynėse. Vasario 17-ąją Ispanijoje „Sevilla“ futbolininkus įveikę 3:2, mače Vokietijoje „Borussia“ atstovai savo pranašumo neįrodė, tačiau lygiųjų 2:2 (2:0) jiems pakako patekimui į kitą etapą.

Pažymėtina, kad po dviejų Erlingo Brauto Haalando įvarčių (35 ir 54 min. – iš 11 m) „Borussia” iki 69 min. pirmavo 2:0. Tuomet nuo 11 m žymos atsilikimą sumažino Youssefas En Nesyri, o jau baigiantis mačui – 96 min. – tas pats marokietis atstatė pusiausvyrą.

Rezultatas

„Borussia“ 2 – 2 „Sevilla” (I rungtynės – 3:2, bendras rezultatas – 5:4)

35' Erlingas Brautas Haalandas (1:0)
54' Erlingas Brautas Haalandas (2:0 – iš 11 m)
69' Youssefas En Nesyri (2:1)
96' Youssefas En Nesyri (2:2)

Trečiadienio vakarą paaiškės dar dvi ketvirtfinalio etapo dalyvės. „Liverpool“ atsakomosiose rungtynėse susirems su „Leipzig“ (I rungtynės – 2:0), o Paryžiaus „Saint Germain“ – su „Barcelona“ (I – 4:1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)