J. Lowo sutartis su Vokietijos futbolo federacija turėjo baigtis po 2022 metų pasaulio čempionato, tačiau antradienį jis paprašė, kad pabaiga būtų paankstinta, o galutinis taškas jo karjeroje su nacionaline ekipa padėtas po Europos čempionato šią vasarą.

„Sąmoningai žengiu šį žingsnį, išdidžiai ir su dėkingumu, tačiau ir kartu su nepalaužiamai didele motyvacija, jei kalbėsime apie artėjantį Europos čempionatą, – spaudos konferencijoje kalbėjo J. Lowas. – Išdidžiai, nes man atstovauti šaliai yra kažkas nepaprasto ir garbingo, nes beveik 17 metų dirbau su geriausiais Vokietijos futbolininkais ir lydėjau juos jų kylančios karjeros kelyje.

Su jais mane sieja didelis triumfas ir skausmingos nesėkmės, tačiau visų pirma – nuostabūs ir magiški momentai. Kalbu ne tik apie laimėtą 2014 metų pasaulio čempionatą Brazilijoje. Esu dėkingas, kad federacija man ir rinktinei suteikė geriausias sąlygas darbui“.

Vokietijos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas J. Lowas perėmė po 2006 mtų pasaulio čempionato iš tuometinio stratego Jurgeno Klinsmanno. J. Lowas šiuo metu yra ilgiausiai pasaulyje vienoje rinktinėje dirbantis vyriausiasis treneris. Jis 2014 metais nuvedė Die Mannschaft į ketvirtą planetos čempionų titulą istorijoje.

„Prieš Europos čempionatą jaučiu didelę energiją ir nusiteikimą. Atiduosiu viską, ką galiu geriausia, kad sirgaliams suteikčiau didelį džiaugsmą, o mus lydėtų sėkmė“, – sakė jis.

Vokietijos futbolo federacijos prezidentas Fritzas Kelleris teigė, kad gerbia J. Lowo sprendimą: „Žinome, kad Jogi yra vienas geriausių trenerių visame futbolo pasaulyje“. Be abejo, federacija turės pakankamai laiko, kad išrinktų tinkamą J. Lowo įpėdinį.

Anot gandų, į rinktinės stratego kėdę gali atsisėsti dabartinis Miuncheno „Bayern“ vyriausiasis treneris Hansi Flickas. Tačiau bavarų klubas tuo nėra sužavėtas ir veikiausiai iki 2023 metų dirbančio trenerio anksčiau laiko nepaleis.

Ar dėl rinktinės savo darbo Liverpulyje atsisakytų Jurgenas Kloppas? Britų žiniasklaidoje teigiama, kad J. Kloppas atsisakytų iki 2024 metų galiojančio kontrakto su „Liverpool“, jei jam būtų pasiūlytos rinktinės stratego pareigos. Tai iššūkis, kurio vokietis veikiausiai neatmes.

Kiek vėliau į gandus ir spekuliacijas aiškų atsakymą davė pats J. Kloppas.

„Aš po vasaros tikrai negalėsiu imtis rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų. Turiu dar 3 metų sutartį su „Liverpool“. Čia viskas paprasta. Sutartys pasirašomos tam, kad jų laikytumėmės. Gyvenime viskas turi savo laiką. Ir jei mano laikas su aplinkybėmis nesutampa, tuomet taip ir turi būti, – kalbėjo jis. – Aš kaip ir visi esu nustebęs, kad Jogi anksčiau laiko traukiasi, bet kita vertus, dar yra pakankamai laiko tuo pasirūpinti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)