Visuotinio „Barcelonos“ klubo narių („socios“) balsavimo metu J. Laportą palaikė daugiau nei 54 proc. dalyvavusiųjų. Iš viso rinkimuose balsus atidavė per 55 tūkst. asmenų (iš daugiau nei 100 tūkst. turėjusių balsavimo teisę), o J. Laportos kandidatūrą palaikė daugiau nei 30 tūkst. žmonių.

Antras rinkimuose liko Victoras Fontas (16,6 tūkst. balsų), trečias – Toni Freixa (4,7 tūkst. balsų).

J. Laporta „Barcelonos“ klubo prezidento pareigas jau yra ėjęs 2003-2010 m.

Jis poste pakeis po skandalų virtinės atsistatydinusį Josepą Marią Bartomeu, kuris sugebėjo susipykti su ryškiausia futbolo sekcijos ir apskritai viso klubo žvaigžde Lioneliu Messi. Praėjusią savaitę J. M. Bartomeu netgi buvo laikinai sulaikytas pareigūnų, vykdančių stambaus finansinio nusikaltimo tyrimą.

Viena iš pirmųjų J. Laportos užduočių bus išspręsti L. Messi klausimą – argentiniečio ateities perspektyvas „Barcelonos“ klube gaubia tiršti nežinomybės dūmai. J. Laporta yra pažadėjęs dėti visas pastangas, kad futbolininkas ir toliau liktų žaisti Barselonoje.

Pažymėtina, kad pats L. Messi su sūnumi dalyvavo prezidento rinkimuose ir atidavė savo balsą už vieną iš kandidatų. Manoma, kad tai buvo būtent J. Laporta.

Išrinkus J. Laportą daug permainų gali įvykti klubo futbolo sekcijos vadovų gretose, kiek anksčiau minėta, kad krepšinio sekcijoje aukštas pareigas turėtų gauti buvęs ilgametis komandos simbolis Juanas Carlosas Navarro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)