Victoro Basadre auklėtiniai namuose 0:1 neatsilaikė prieš „Panevėžio“ futbolininkus.

Vienintelį įvartį 55-ąją minutę pelnė Justinas Januševskis.

Pirmame kėlinyje pranašumą turėjo sūduviečiai, kurie nepasižymėdavo tik dėka fantastiško „Panevėžio“ vartininko Rafaelio Broetto žaidimo. Brazilas atrėmė Jevgeno Jefremovo smūgį iš arti, o kiek vėliau įspūdingai apsigynė nuo Catalino Tiros šūvio.

Deja, kėlinio viduryje R. Broetto patyrė traumą ir buvo pakeistas – jo vietą užėmė Šarūnas Jurevičius. Brazilas jau antrą sezoną iš eilės dėl identiškos priežasties nebaigė susitikimo – praėjusiais metais vartų sargui taip pat nenusisekė mačas su Vilniaus „Žalgiriu“.

Po pertraukos „Sūduva“ turėjo puikią progą išsiveržti į priekį, tačiau aktyviai rungtyniavęs Romainas Habranas po Xabi Auzmendi perdavimo nesėkmingai smūgiavo galva.

55-ąją minutę „Panevėžys“ nubaudė varžovus už keletą neišnaudotų progų. Po puikiai įžaistos standartinės padėties varžovą aplenkęs Justinas Januševskis nepriekaištingai mušė iš arti.

Po praleisto įvarčio šeimininkai sutriko ir greitai kamuolį iš savo ginamų vartų tinklo galėjo traukti antrą sykį. Makį Giannikoglou suklaidinęs Ernestas Veliulis pasiuntė kamuolį į tuščius vartus, tačiau komandą išgelbėjo laiku suskubęs Semiras Kerla.

Dvikovos pabaigoje „Sūduvos“ strategas Victoras Basadre į kovą metė 15-metį Matą Miškinį, bet tai marijampoliečių neišgelbėjo – „Panevėžys“ iškovojo pirmąją pergalę per visą tarpusavio rungtynių istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)