Futbolininkas yra Ispanijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančio „Eibar“ auklėtinis, tačiau pagrindinėje jo komandoje nežaidė.

M. Gurrutxaga iki 2018-ųjų rungtyniavo įvairiuose Ispanijos klubuose, o tuomet persikėlė į Suomiją – Oulu „Hercules“ ekipą. 2019-2020 m. „Sūduvos“ naujokas rungtyniavo Estijos „Paide“ komandoje.

Į Marijampolę futbolininkas turėtų atvykti penktadienį, „Sūduvoje“ jis vilkės 4 numeriu pažymėtus marškinėlius.

Tai trečias futbolininkas iš Ispanijos. Kiek anksčiau prie klubo prisijungė patyręs ispanas Ignacio Casesas Mora, plačiau žinomas kaip Nacho Casesas, taip pat Marijampolės klubas sudarė 2 metų kontraktą su saugu, basku Xabieru Auzmendi.

2021 m. „Optibet A lygos“ kovas marijampoliečiai pradės savo „Hikvision“ arenos manieže kovo 7 dieną 15 val. rungtynėmis su „Panevėžiu“.

„Dainavoje“ – buvę rinktinės nariai

Alytaus DFK „Dainava“ ir toliau intensyviai ruošiasi artėjančiam „Optibet A lygos“ sezonui. Reprezentacinei Dzūkijos sostinės miesto komandai šiame sezone atstovaus alytiškiai Deivydas Matulevičius ir Vytautas Lukša. Abu jie pastaruoju metu gynė DFK spalvas Futsal A lygoje.

31-erių 190 cm ūgio D. Matulevičius per savo karjerą rungtyniavo įvairiuose Lietuvos, Lenkijos, Rumunijos, Kazachstano, Belgijos, Škotijos bei Suomijos klubuose.

2019 metais puolėjas atstovavo „Kauno Žalgirio“ klubui. Praėjusių metų vasarį alytiškis persikėlė į Šiaurės Airiją ir rungtyniavo Belfasto „Glentoran“ klube. Tačiau Š. Airijoje puolėjas neužsibuvo ir spėjo sužaisti tik tris lygos mačus.

Birželį buvęs Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas grįžo į Rumuniją, kur gynė antrojoje šalies lygoje žaidžiančios Rešicos CSM ekipos garbę.

Alytiškis nacionalinėje šalies futbolo rinktinėje yra sužaidęs 33 mačus ir pasižymėjęs 5 įvarčiais.

36-erių V. Lukša per karjerą atstovavo įvairiems Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos ir Škotijos futbolo klubams.

Saugas 2019 metais rungtyniavo Klaipėdos „Atlante“, o anksčiau žaidė Vilniaus „Žalgiryje“ bei kituose Lietuvos klubuose.

Praėjusiais metais V. Lukša ėmėsi trenerio veiklos ir prisijungė prie MFA „Žalgiris-MRU“ trenerių štabo.

Futbolininkas taip pat 26 kartus vilkėjo ir Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės marškinėlius bei 3 kartus yra tapęs A lygos čempionu.

Fabio Mazzone auklėtiniai sezoną pradės kovo 6 dieną, 15 valandą, susitikimu Marijampolėje su Kėdainių „Nevėžiu“.

Deividas Matulevičius

Tuo metu dar vieni A lygos naujokai Kauno „Hegelmann Litauen“ sukirto rankomis su japonu Yukiyoshi Karashima.

24-erių saugas jau kurį laiko plušėjo komandos treniruotėse ir dalyvavo kontrolinėse rungtynėse, kuriose net spėjo pelnyti du įvarčius.

„Iš tikrųjų daug nežinojau apie komandą, bet kai pirmą kartą atėjau į treniruotę, pajutau, kad šis klubas gali būti mano, džiaugiuosi būdamas čia. Komandos draugai ir treneriai yra labai malonūs. Prieš pirmą treniruotę labai jaudinausi, bet jaudulys staiga dingo, nes visi norėjo bendrauti“, – sakė Y. Karashima.

Įprastai vidurio saugo pozicijoje rungtyniaujantis žaidėjas į Lietuvą atvyko po keletos mėnesių, praleistų Rygos „Dinamo“ (Latvija) klube.

Prieš tai Y. Karashima rungtyniavo Vokietijoje, „Hurth“ klube, o savo futbolininko karjerą pradėjo Japonijos komandose.

„Futbolą žaidžiu ne tik dėl savęs, bet ir dėl savo šeimos, draugų, kurie mane palaiko. Man jų palaikymas ypač svarbus.

„Šiame sezone norėčiau pelnyti kuo daugiau įvarčių, padėti komandai kiekvienose rungtynėse ir kartu siekti kuo aukščiausių pozicijų turnyre“, – kalbėjo naujasis „Hegelmann Litauen“ komandos narys.

Y. Karashima tapo dešimtuoju mėlynų ir baltų naujoku. Anksčiau komandą papildė nigeriečiai Omokhafe Thomas ir Thompsonas Gavi, kartvelas Levanas Mačarašvilis, slovėnas Miha Tetičkovičius, brazilas Ricardinho bei lietuviai Ignas Plūkas, Martynas Vasiliauskas, Lukas Čerkauskas ir Vilius Armalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)