Penktadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) apeliacinio licencijavimo komiteto posėdyje buvo svarstytas klausimas dėl I ir II lygos licencijos siekusių klubų pateiktų apeliacijų.

Patenkinus apeliacijas I lygos licenciją gavo „Garliava“, tuo metu „Panevėžio Ekranui“ teks tenkintis II lygos licencija – remiantis LFF pranešimu, klubas neįgyvendino privalomų sportinių kriterijų.

I lygos licencijas ateinančiam sezonui dabar turi šios komandos: „Jonava“, „Šiauliai“, Mažeikių „Atmosfera“, Kretingos „Minija“, Vilniaus „Baltijos futbolo akademija“, Kazlų Rūdos „Šilas“, Klaipėdos „Neptūnas“, Plungės „Babrungas“, Kauno „Be1 NFA“, „Garliava“, Vilniaus „Žalgiris B“, „Kauno Žalgiris B“, „Panevėžys B“, Vilniaus „Riteriai B“, Gargždų „Banga B“ ir Marijampolės „Sūduva B“.

II lygos licencijų negavo ir apeliacijos neteikė Vilniaus „Vytis“, o Klaipėdos „Atlantas“ apskritai nedalyvavo licencijavimo procese.

Dėl šių klubų likimo viešai nuogąstauja Profesionalių futbolininkų asociacijos prezidentas Arūnas Klimavičius, kuris socialiniame tinkle abejojo, ar buvę „Vyčio“ ir „Atlanto“ žaidėjai sulauks neišmokėtų atlyginimų.

„Ar tai „Vyčio“ ir „Atlanto“ pabaiga? LFF Apeliacinio licencijavimo komiteto posėdyje paaiškėjo, kad „Vytis“ apeliacijos nepateikė ir turbūt taip pasirašė sau nuosprendį. Įsigilinus į „Vyčio“ situaciją, akivaizdu, kad to buvo galima ir tikėtis.

Komanda (futbolo klubu sunku tai pavadinti), visą žiemą laukusi investuotojo bei pasikvietusi iš užsienio direktorių, trenerį ir krūvą legionierių, nekalbėjo su futbolininkais apie skolų grąžinimą už praeitą sezoną. Tokia situacija kartojasi jau ne pirmus metus.

Šioje situacijoje gaila futbolininkų, bet ne komandos, kuriems „Vytis“ liko skolingas ir skolų grąžinimas liko prezidento Beno Renato Baltusio sąžinės reikalu. Net futbolininkų, kurių skolos yra oficialios ir pripažintos, skolų atgavimo galimybės yra miglotos.

Ne ką geresnės naujienos ir iš Klaipėdos, kur „Atlantas“ nepateikė dokumentų licencijavimui. Tai futbolo klubas, kuris prisidengdamas skambiu ir įmantriu žodžiu „restruktūrizavimas“, futbolininkams oficialiai skolingas net už 2019 metų sezoną.

Kaip juridinis vienetas šie futbolo klubai dar egzistuoja ir net turi galimybę patekti į atitinkamas pirmenybes išimties tvarka LFF Vykdomojo komiteto sprendimu, bet ar nuo to geriau Lietuvos futbolui ir futbolininkams? Tikrai ne! Norisi tikėti, kad ateityje liks vis mažiau komandų, kurių pagrindinis tikslas sulaukti arabų šeichų, ir bus kuriami tvarūs, išliekamąją vertę turintys futbolo klubai“, – rašė A. Kimavičius.

Primename, kad licencijų neįgiję klubai turi galimybę patekti į pirmenybes išimties tvarka LFF vykdomojo komiteto sprendimu, kartu skyrus atitinkamas sankcijas.

Galutiniai I ir II lygų dalyvių sąrašai bus tvirtinami kovo 10 d. vyksiančiame LFF vykdomojo komiteto posėdyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)