Jis užtikrintai dominavo abiejuose balsavimo etapuose, o finaliniame trejete sirgalių bei ekspertų balsais nukonkuravo Lietuvos rinktinės trenerį Valdą Urboną bei „Kauno Žalgirio“ strategą Roką Garastą.

V. Dambrauskas šį titulą iškovojo dar už savo pasiekimus su Kroatijos aukščiausioje lygoje žaidžiančia „Gorica“ komanda.

Jis ekipos vairą perėmė praėjusių metų vasarį ir pirmą sezoną su klubu užbaigė šeštoje vietoje, o šiame sezone „Gorica“ komanda ilgai laikėsi trečioje lentelės vietoje. Sėkmingas darbas buvo įvertintas ir lietuvis po naujųjų metų perėmė stipriausio Bulgarijos klubo vairą.

Atsimindamas savo karjeros etapą Kroatijoje, specialistas buvo atviras – ten praleistas laikas buvo įsimintinas.

„Aišku, geras etapas, bet visi jie man brangūs, kur bebūtų. Vienas etapas be kito nevyksta, kažkur kažką padarai, gauni šansą kitur. Tie 10 mėnesių su „Gorica“ buvo fantastiški ir gyvenimo, ir pažinčių, ir darbo prasme, tai buvo tikrai puikus laikas“, – kiek anksčiau bendraudamas su lff.lt sakė jis.

Paprašytas palyginti, kokio dėmesio iš aplinkinių sulaukia Kroatijoje, jis teigė, kad jis buvo didesnis nei kitur.

„Tikrai nemanau, kad esu žvaigždė, kad to nusipelnyčiau, bet, lyginant su Latvija ar Lietuva, dėmesio skirtumas tikrai didžiulis. Ypač po gerų rungtynių, kai laimi prieš tokias komandas kaip Splito „Hajduk“ ar „Rijeka“. Tada tų, kurie valgant restorane prieidavo ir siūlydavo pavaišinti gėrimu, desertu ar kava, visada būdavo. Ir šiaip, Velika Goricoje atpažindavo tikrai daug kas, bet atpažindavo nuvažiavus ir į Zagrebą ar šiaip kažkur, sustojus degalinėje, to dėmesio būdavo daug ir ryškesnio nei Lietuvoje ar Latvijoje“, – mintimis dalinosi V. Dambrauskas.

Geriausiu jis tampa jau antrą kartą savo karjeroje – pirmą sykį šią nominaciją laimėjo dar 2016-aisiais.

Tuo metu geriausia 2020-ųjų Lietuvos futbolininke tapo Liucija Vaitukaitytė.

Finaliniame trejete ji nugalėjo Šiaulių „Gintros–Universiteto“ duetą Rimantę Jonušaitę bei Vestiną Neverdauskaitę.

Ispanijoje rungtyniaujanti žaidėja anksčiau pasakojo, jog metai jai nebuvo lengvi.

„Prabėgę metai buvo išskirtiniai. Varžybų tvarkaraštis skyrėsi, sezonas Ispanijoje buvo nutrauktas vos pradėjus žaisti antrą ratą, o sekantis prasidėjo pora mėnesių vėliau nei įprastai. Negaliu tiek laiko būti be futbolo, todėl prisijungiau prie namų komandos žaisti Lietuvoje. 2020 metų rudenį, prasidėjus rinktinių pertraukoms, „Reto Iberdrola“ (antroji Ispanijos moterų lyga – red.) nebuvo stabdoma, todėl teko praleisti nemažai rungtynių su klubu. Vis išvažiuoti į rinktinę, žaisti kitokį futbolą ir grįšti į klubą jau nemažai praleidus, nebuvo lengva. Apskritai, metai buvo nemalonūs“, – reziumavo žaidėja.

Visgi net ir tokioje nelengvoje situacijoje futbolininkė džiaugėsi, kad jai pavyko savyje atrasti kažką naujo.

„Atrodo, kad sustiprėjau emociškai. Nustojau per daug jaudintis dėl aplinkybių ir telkiausi ties dalykais, kurie buvo mano rankose. Taip pat pradėjau puoselėti pasitikėjimą ir tikėjimą savimi. Šie dalykai labai svarbūs man kaip žaidėjai, kartais net esminiai. Tačiau dar labai daug kur noriu tobulėti“, – akcentus dėliojo Lietuvos rinktinės narė.

2018-aisiais ji tapo geriausia jaunąja Lietuvos futbolininke.

Visi jau pristatyti 2020-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų laureatai:

Rezultatyviausias Pirmos lygos žaidėjas – Evaldas Kugys (Kėdainių „Nevėžis“; 16 įvarčių);
Rezultatyviausias A lygos žaidėjas – Hugo Videmontas (Vilniaus „Žalgiris“; 13 įvarčių);
Geriausias Lietuvos metų futbolo BLOG‘as – „FutboloTreneris.lt“;
Geriausias A lygos futbolininkas – Saulius Mikoliūnas (Vilniaus „Žalgiris“);
Gražiausias metų įvartis – Rokas Župerka (Kėdainių „Nevėžis“);
Geriausias metų salės futbolo žaidėjas – Justinas Zagurskas (Kauno „Vytis“, Lietuvos salės futbolo rinktinė);
Geriausia jaunoji Lietuvos futbolininkė – Rimantė Jonušaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“, Lietuvos moterų futbolo rinktinė);
Geriausias jaunasis Lietuvos futbolininkas – Titas Krapikas („Spezia“ (Italija), Lietuvos jaunimo rinktinė);
Geriausias Lietuvos moterų treneris – Rimantas Viktoravičius (Šiaulių „Gintra-Universitetas“, Lietuvos moterų rinktinė);
Geriausias Lietuvos vyrų treneris – Valdas Dambrauskas (Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija), 2020-aisiais – HNK „Gorica“ (Kroatija));
Geriausia Lietuvos metų futbolininkė – Liucija Vaitukaitytė (Santandero „Real Racing Club“ (Ispanija), 2020-aisiais – „Utenos Utenis“);

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)