Jurgeno Kloppo auklėtiniai Liverpulio derbyje nusileido „mėlyniesiems“ 0:2. Po įvartį pelnė Richarlisonas ir Gylfi Sigurdssonas.

Negana to, „Liverpool“ prarado savo kapitoną. 30-ąją minutę Jordanas Hendersonas patyrė traumą, o vietoje jo aikštėje pasirodė Nathanielis Phillipsas.

Saugas J. Hendersonas pastaruoju metu buvo priverstas rungtyniauti vidurio gynėjo pozicijoje, nes dėl traumų iš rikiuotės iškrito visi kiti geriausi šios pozicijos žaidėjai – Virgilas van Dijkas, Joelis Matipas, Joe Gomezas ir Fabinho.

N. Phillipsas ir klubo naujokas Ozanas Kabakas sudarė jau 18-ąją „Liverpool“ vidurio gynėjų porą šį sezoną. Nei viena iš porų kartu nesužaidė daugiau nei 3 susitikimų.

Prieš Kalėdas lygoje dar pirmavusiai „Liverpool“ komandai 2021-ieji prasidėjo tragiškai. Komanda „Premier“ lygoje laimėjo laimėjo tik du mačus ir nukrito į šeštąją vietą. Per šešis pastaruosius mačus namuose „raudonieji“ pelnė tik vieną įvartį.

Nesėkmė prieš „Everton“ – jau ketvirtasis iš eilės „Liverpool“ pralaimėjimas „Anfield Road“ stadione. Tokio fatališko ruožo savo tvirtovėje Mersisaido klubas neturėjo nuo 1923-ųjų.


Jei „Liverpool“ sirgaliai liūdi dėl istoriškai blogos atkarpos, „Everton“ fanai džiaugiasi istorine pergale – „irisai“ triumfavo „Anfield Road“ stadione po 22 metų pertraukos.

„Everton“ futbolininkai pergalę prieš stipriuosius kaimynus šventė tarsi titulą – emocijos liejosi ir aikštėje, ir stadiono rūbinėje.

Carlo Ancelotti auklėtiniams pergalė buvo svarbi ir turnyrinės lentelės atžvilgiu. „Everton“ ir „Liverpool“ dabar turi po 40 taškų, o „irisai“ dar ir turi rungtynes atsargoje.

J. Kloppas po pralaimėjimo pernelyg nesielvartavo bei teigė, jog „Liverpool“ susikūrė gerų progų, tačiau pritrūko tikslumo jas realizuojant. Vokietis patikino, kad jo auklėtiniai vis dar dega noru laimėti, o išgyvenant sunkią atkarpą labiausiai jiems trūksta susikaupimo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)