Ketvirtadienį posėdžiavęs LFF vykdomasis komitetas nusprendė, jog A lygoje šiemet turi žaisti dešimt komandų. Nepaisant to, jog licecijas gavo devynios.

Trečią vietą I lygoje pernai užėmusi „Jonava“ neįvykdė finansinių kriterijų. Delfi žiniomis, trūkumai nebuvo esminiai – klubas deramai nesutvarkė kai kurių buhalterinių dokumentų.

Nors licencijavimo procese laikėsi principingai, kitame žingsnyje LFF jau nebe tokia griežta.

„Jonava“ veikiausiai jau galėtų būti rami dėl sugrįžimo į A lygą, kurioje žaidė 2016-2018 metais, jei ne vykdomojo komiteto posėdžio išvakarėse į žaidimą įsijungusi „Dainava“.

Šeštoji praėjusio sezono I lygos ekipa pateikė prašymą svarstyti ir jos kandidatūrą išimties tvarka.

Kaip penktadienį teigė E. Stankevičius, įkišti trigrašį bandė ir Vilniaus „Vytis“, tačiau jau antrame divizione tik padarius išimtį rungtyniavusio klubo prašymo LFF rimčiau nesvarstė.

Tuo metu „Jonavos“ ir „Dainavos“ galimybes prisijungti prie A lygos dešimtuko LFF generalinis sekretorius vertina vienodai.

„Sakyčiau, šansai lygūs. „Jonava“ labiau pažengusi į priekį sportine prasme, stipriau sukomplektavusi komandą, bet išnaudojo dalį pasitikėjimo kredito dėl galimai sutartų rungtynių istorijos“, – teigė E. Stankevičius.

Edgaras Stankevičius

Praėjusiame sezone lažybų rinkos prievaizdai keliskart įspėjo LFF dėl įtartinų jonaviečių rungtynių I lygoje.

Atlikus tyrimą klubui buvo skirta finansinė nuobauda, trys žaidėjai susilaukė diskvalifikacijų iki aštuonerių rungtynių.

Bet visų kortų neatskleidžia ir LFF – Delfi paklaustas, kokios rungtynės ir kurie žaidėjai sukėlė įtarimų, E. Stankevičius tai vadino konfidencialia informacija.

„Jonava“ savo nuodėmių nepripažįsta ir dar bando išsiskalbti mundurą pateikusi apeliaciją, tad teisiniai ginčai kol kas nėra baigti.

Tačiau naują dėmę užtėškė sprendimas prieš šį sezoną pasikviesti Tailando antroje lygoje dirbusį trenerį iš Serbijos Draganą Džurdževičių.

„Yra tam tikrų indikacijų apie naująjį vyriausiąjį trenerį, rūpinamės, kad dėl to nekiltų pasekmių sezono metu. Gavome raportų iš kolegų, jo klube Tailande buvo tam tikrų negerovių. Dėl to išsiunčiau įspėjimą „Jonavai“, kad klubas imtųsi tam tikrų veiksmų dar iki sezono pradžios“, – sakė E. Stankevičius.

Draganas Džurdževičius, "Jonavos" trenerių štabas (Foto: "Jonava")

Vis dėlto „Jonava“ reaguoti, regis, nė nesiruošia – klube lieka ir treneris, ir LFF bausmių sulaukę žaidėjai.

„Būtų naivu tikėtis, kad pats klubas prisipažintų turintis problemų savo viduje. Nė vienas vadovas to nepadarys, nedarė nei Klaipėdos „Atlantas“, nei „Palanga“, nei „Kupiškis“. Gynimosi reakcija – normali tokiais atvejais“, – dėstė E. Stankevičiaus.

Jo paminėtus klubus LFF anksčiau dėl manipuliavimo rungtynių rezultatais pašalino iš pirmenybių.

Sankcijos „Jonavai“ švelnesnės, nes, pasak vieno LFF vadovų, įtarimų mastas keliolika kartų mažesnis. Be to, federacijai būtų „gaila netekti komandos mieste, kuris tvarkosi savo infrastruktūrą“.

„Bet jei bus dar bent vienas, antras, trečias kartas, klubas bus šalinamas iš turnyro“, – pridūrė E. Stankevičius.

Kuri ekipa bepapildytų A lygą, pradėti čempionatą jai teks „iš minuso zonos“. Dėl licencijavimo trūkumų gresia 3 taškų praradimas ir finansinė nuobauda.

Apsispręsti dėl paskutinio A lygos naujoko LFF žada kitą savaitę, gavusi papildomą kandidatų dokumentaciją.

Ateinančiame sezone bus žaidžiama keturių ratų sistema, nugalėtojų titulą gins Vilniaus „Žalgiris“. A lygoje taip pat dalyvaus Marijampolės „Sūduva“, „Kauno Žalgiris“, „Panevėžys“, Vilniaus „Riteriai“, Gargždų „Banga“, Kauno „Hegelmann Litauen“, Kėdainių „Nevėžis“ ir Telšių „Džiugas“.

Sezono uždanga bus pakelta vasario 27 d. Vilniuje laukiančioje „Žalgirio“ ir „Panevėžio“ akistatoje dėl LFF Supertaurės.

Primename, kad praėjusiame sezone A lyga turėjo mažiausiai dalyvių istorijoje – vos šešis.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)