Portugalijos klubo U-23 ir U-19 komandoms atstovaujantis lietuvis, Kaune nuomos pagrindais rungtyniaus bent sezoną.

„Manau, tai buvo teisingiausias sprendimas, kokį galėjau priimti šiuo metu vykstant visai pandemijai. Grįžau į aplinką, kurią neblogai pažįstu ir atstovausiu savo gimtojo miesto komandai”, – sakė 20-metis gynėjas.

2019 metų sausį V. Armalas pasirašė 4,5 metų kontraktą su vienu iš Portugalijos futbolo flagmanų. Tuomet žaidėjas į „Benfica” klubą persikėlė iš Kauno „Stumbro” ekipos.

Pirmoje Lietuvos lygoje V. Armalas „Stumbro B“ sudėtyje debiutavo būdamas 16-os ir greitai įsitvirtino startinėje ekipos vienuolikėje. 2018 metų sezonas Viliui buvo įsimintiniausias – žaidėjas sulaukė savojo šanso debiutuoti A lygoje ir sezono pabaigoje dažnai rungtyniaudavo po 90 minučių.

Šiuo metu futbolininkas yra nuolat kviečiamas į Lietuvos U-21 rinktinę ir ten yra vienas pagrindinių šios ekipos centro gynėjų.

Naujajame klube V. Armalas jau spėjo debiutuoti ir sužaisti kėlinį mače prieš „Kauno Žalgirį”. Kitas rungtynes Vilius ir komandos draugai žais šį trečiadienį Vilniuje prieš Baltijos futbolo akademijos ekipą.

„Hegelmann Litauen” klubas – besivystantis, turintis ambicijų augti ir tobulėti. Manau, pati komanda yra geras patyrusių bei jaunų perspektyvių žaidėjų mišinys. A lygoje būsime konkurencingi.

Pats jaučiuosi gerai, komandos žaidėjai ir personalas priėmė šiltai, tai suteikia pasitikėjimo. Mano sportinė forma yra gera, atvykau čia tiesiai iš treniruočių proceso”, – sakė V. Armalas.

Gynėjas nekantrauja sugrįžti į A lygos kovas ir patirti rungtynių džiaugsmą.

„Laukiu prasidedančių A lygos ir LFF taurės kovų. Tikiuosi, jog dirbsime sunkiai treniruotėse ir rungtynėse, kas mums padės tobulėti individualiai, tokiu būdu kaip kolektyvas galėsime mėgautis futbolu”, – sakė mėlynai baltų naujokas.

Prie mėlynai baltų ekipos prisijungė ir 26 metų gynėjas Lukas Čerkauskas.

Pirmuosius savo karjeros metus Lukas praleido Panevėžio „Ekrano“ dublerių komandoje, iš kurios vėliau persikėlė ir į pagrindinę, tuo metu Lietuvoje dominavusią komandą. Atstovaujant „Ekranui“ gynėjas du kartus tapo Lietuvos čempionu – 2011 ir 2012 metais.

Kitais metais Panevėžio ekipa iškovojo bronzos medalius, o po sezono panevėžietis persikėlė į Kauno „Stumbrą“, kuriam atstovavo kelerius metus.

Vėliau L. Čerkausko karjera pakrypo į Alytų, kur jis vieną sezoną vilkėjo DFK „Dainavos“ marškinėlius. 2018 metais futbolininkas vėl grįžo į „Stumbro“ gretas ir rungtyniavo jame iki 2019 sezono pradžios.

Prieš dvejus metus L. Čerkauskas grįžo į gimtąjį Panevėžį, kur žaidėjas du sezonus padėjo „Panevėžys“ ekipai žengti pirmuosius žingsnius A lygoje.

„Jaučiuosi puikiai, tiek miestas, tiek komandoje esantys lietuviai man gerai pažįstami. Su dauguma iš jų man yra tekę rungtyniauti ir anksčiau“, – pasakojo prie mėlynai baltų prisijungęs krašto gynėjas iš Panevėžio.

„Iš to, ką matau treniruotėse ir rungtynėse, kokia klube darbo etika ir atsidavimas bei noras – nė kiek neabejoju, kad A lygoje būsime konkurencingi ir net stipriausios šalies komandos turės skaitytis su mumis.

Norėčiau, kad visi išliktume sveiki ir svarbiausia kantrybės tiek mums, tiek ir sirgaliams ateinančiame sezone“, – sakė L. Čerkauskas.

Įvairioms Lietuvos jaunimo rinktinėms atstovavusio L. Čerkausko debiutą buvo galima išvysti kontrolinėje dvikovoje praeitą prieš Marijampolės „Sūduvą“.

„Hegelmann Litauen“ garbę nuo šiol gins anksčiau mūsų šalyje rungtyniavęs kartvelas Levanas Mačarašvilis. Saugas praeitą savaitę pasirašė sutartį su mėlynai baltais ir tapo pilnaverčiu komandos nariu.

23-ejų ekipos naujokas yra gerai pažįstamas Lietuvos futbolo gerbėjams, nes anksčiau gynė Kauno „Stumbro“ garbę. Kartvelas laikinojoje sostinėje rungtyniavo 2017–2019 metais, sužaidė 69 rungtynes ir pelnė 9 įvarčius.

„Atvirai kalbant, neturėjau minčių grįžti į Lietuvą ir dar į Kauną. Labai džiaugiuosi būdamas čia. Jau teko treniruotis ir žaisti kartu su naujais komandos draugais, jaučiausi labai gerai, pasižiūrėsime kaip bus toliau“, – kalbėjo „Hegelmann Litauen“ naujokas iš Sakartvelo.

Palikęs bėdų ištiktą „Stumbrą“, Levanas sukirto rankomis su Armėnijos aukščiausios lygos Vanadzoro „Lori“ klubu ir rungtyniavo ten sezoną bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Praėjusį sezoną L. Mačarašvilis praleido gimtosios šalies Tbilisio „Saburtalo“ ekipoje.

„Žinoma, kad žinojau apie savo naująjį klubą, sekiau jo žaidimą dar žaisdamas Kaune. Žinojau, kad tame klube žaidėjams sudaromos geros sąlygos, kad klube visada siekia aukščiausių tikslų“, – sakė Levanas.

L. Mačarašvilis jau spėjo sužaisti pirmąsias kontrolines rungtynes „Hegelmann Litauen“ klube praėjusį šeštadienį prieš „Kauno Žalgirį“.

„Mano tikslai labai aukšti – noriu pagaliau laimėti A lygą su „Hegelmann Litauen“, noriu padėti komandai. Ruošiamės čempionatui ir kovosime kiekvienose rungtynėse“, – sakė mėlynai baltų naujokas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)