Finale „Bayern“ 1:0 (0:0) pranoko varžovus iš Meksikos, Monterėjaus „Tigres“ futbolininkus.

Vienintelis įskaitytas mačo įvartis krito antrajame kėlinyje – 59 min. kamuolį į vartus nukreipė prancūzas Bejaminas Pavardas. Įvartį arbitras iš Urugvajaus įskaitė „pasikonsultavęs“ su VAR sistema ir konstatavęs, kad „Bayern“ nepažeidė nuošalės taisyklės.

Pirmajame kėlinyje kamuolys taip pat buvo suspurdėjęs meksikiečių vartuose po puikaus Josuha Kimmicho smūgio, tačiau tąsyk po VAR įrašo peržiūros buvo nustatytas nuošalės taisyklės pažeidimas.

Apskritai „Bayern“ šiose rungtynėse žaidė kur kas solidesnį futbolą, sukūrė kur kas daugiau pavojingų progų ir pasiekė absoliučiai pelnytą pergalę. Į vartus „Bayern“ smūgiavo 19 kartų (pataikė – 9), kai varžovai iš savo 3 smūgių vokiečių vartams realiau pagrasino vos 1 sykį.

Pažymėtina, kad „Bayern“ vertėsi be vieno iš savo simbolių Thomo Mullerio, kuris užsikrėtė koronavirusu.

Trečiąją vietą turnyre užėmė Egipto atstovai – Kairo „Al Ahly“ futbolininkai, po 11 m baudinių serijos pranokę itin blankiai turnyre atrodžiusią San Paulo „Palmeiras“ komandą iš Brazilijos.

Paskutinį sykį ne Europos komanda šį Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) organizuojamą turnyrą laimėjo dar 2012-aisiais, kai varžybose geriausia buvo San Paulo „Corinthians“ iš Brazilijos.

Apskritai šiame nuo 2000-ųjų organizuojamame turnyre „Bayern“ triumfavo antrą kartą istorijoje (pirmą sykį tai padarė 2013-aisiais).

Miuncheno futbolininkai 2020 ir 2021 m. laimėjo visus turnyrus, kuriuose dalyvavo. Už pergalę turnyre Katare „Bayern“ atiteko 10 mln. dolerių vertės čekis.

Daugiausia kartų – 4 – šį FIFA organziuojamą klubų čempionatą yra laimėjusi Madrido „Real“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)