22-ejų lietuvis Romos olimpiniame stadione sužaidė visas 120 minučių – nugalėtojai buvo išaiškinti tik per pratęsimą.

„Spezia“ ekipai du greitus įvarčius pirmame kėlinyje pelnė Andrejus Galabinovas (iš 11 m) ir Riccardo Saponara, tačiau dar iki pertraukos „Roma“ suspėjo sušvelninti atsilikimą, 11 m baudinį realizavus Lorenzo Pellegrini.

Nors T. Krapikas neatspėjo, kur smūgiuos vienas brangiausių varžovų futbolininkų, ir buvo bejėgis, prieš tai buvęs Lietuvos jaunimo rinktinės kapitonas gelbėjo nuo dar dviejų Paulo Fonsecos aukėtinių išpuolių.

„Spezia“ vartininkas atrėmė to paties L. Pellegrini smūgį, o netrukus sutrukdė pasižymėti ir buvusiam „Barcelona“ (Ispanija) bei Londono „Chelsea“ (Anglija) atstovui Pedro.


Vis dėlto antrame kėlinyje rezultatą išlygino dar viena „Roma“ žvaigždė Henrikas Mchitarianas, techniškai permetęs kamuolį per T. Krapiką.

Tačiau pratęsimą išplėšusių šeimininkų džiaugsmas buvo trumpas. Jau pačioje jo pradžioje „Roma“ ištiko visiškas kolapsas: antrą geltoną kortelę užsidirbo Gianluca Mancini, o vos pratęsus žaidimą už paskutinės vilties pražangą iš aikštės buvo išvytas ir vartininkas Pau Lopezas.

Ir tai dar buvo ne blogiausia, kas nutiko amžinojo miesto atstovams, nors varžovų netektimis pasinaudojusi „Spezia“ netrukus ir sumušė du pergalingus įvarčius.

Išvarius du žaidėjus, „Roma“ strategas iš Portugalijos pametė galvą ir susipainiojo reglamentuose.

Bandydamas bent minimaliai sustyguoti staiga drastiškai pasikeitusią komandos sudėtį, P. Fonseca atliko du keitimus.

Per pagrindinį laiką jis jau buvo pakeitęs keturis futbolininkus, tad iš viso nuo atsarginių suolo antradienį pakilo šeši „Roma“ žaidėjai.

Italijos taurės turnyro reglamentas šiuo metu leidžia atlikti daugiausiai penkis keitimus ir, kitaip nei FIFA taisyklės, nenumato papildomo keitimo pratęsimo metu.

Teisėjai nėra įpareigoti suskaičiuoti keitimų – už tai atsako pati komanda. Tad net ir nusileidusi oponentams „Spezia“ būtų turėjusi visas galimybes pateikti protestą, o „Roma“ tokiu atveju būtų įskaitytas techninis pralaimėjimas.

„Jeigu iškilo problema, turėsime laiko ją aptarti klubo viduje. Taip, šiuo atveju problema tikrai iškilo“, – paklaustas apie perteklinį keitimą, sakė P. Fonseca.

47-erių specialistas kartu buvo įsitikinęs, kad jo komanda privalėjo triumfuoti dar per pagrindinį laiką.

„Sukūrėme daug progų, turėjome pelnyti daug įvarčių“, – pažymėjo P. Fonseca.


Įdomiausia tai, jog šiame sezone „Roma“ sykį jau buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:3 dėl panašaus neapsižiūrėjimo. „Serie A“ rungtynėse su „Verona“ P. Fonseca į aikštę metė rungtynėms neregistruotą Amadou Diawarą. Klubas dėl to prarado tašką, mat mačas tuomet baigėsi 0:0.

Savo ruožtu, „Spezia“ pasirodymą „Coppa Italia“ turnyre tęs sausio 28 d. – ketvirtfinalyje laukia „Napoli“ klubas.

T. Krapikas gynė savo komandos vartus visose trejose šio sezono taurės varžybų rungtynėse.

Beje, šešioliktfinalyje „Spezia“ įveikė „Bologna“ ekipą identišku rezultatu 4:2 ir taip pat tik po pratęsimo.

Tuo metu „Serie A“ pirmenybėse, kuriose „Spezia“ užima 13-ą vietą, T. Krapikas dar nedebiutavo. Komandos vairininkas Vincenzo Italiano pasitiki savo tautiečiu Ivanu Provedeliu.

Primename, kad T. Krapikas „Spezia“ atstovauja nuo 2019-ųjų ir praėjusiame sezone kartu su Ligūrijos klubu iš „Serie B“ iškopė į aukščiausiąją lygą.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)