Preliminarų turnyro etapą „Vyčio“ komanda įveikė Jonavoje 3:1 nugalėjusi Stokholmo „Hammarby“ ekipą iš Švedijos, tuo tarpu Vokietijos klubas taip pat savo aikštėje neturėjo daug problemų ir 6:2 susitvarkė su „Piyalepasa“ ekipa iš Turkijos.

Prieš pat išvyką į Vokietiją kauniečiai prarado pirmuosius taškus A lygoje, kai paskutinę rungtynių sekundę praleido išlyginamąjį įvartį ir 2:2 išsiskyrė su Jonavos „Vikingais“.

Kauno komandos vadovas Darius Gurskis teigė, jog tiek mačas su Jonavos komanda, tiek ir ankstesnės akistatos buvo geri testai prieš laukiančią svarbią kovą Vokietijoje.

„Visos pastarosios rungtynės, tiek su Alytaus, tiek su Gargždų, tiek ir su Jonavos komandomis buvo pasiruošimo etapas. Išbandėme tam tikrus dalykus, tai yra mūsų pasiruošimo dalis. Džiaugiamės, kad kai kurios rungtynės pavyko, turėjome tikrai gerą kovą ir manau, kad mums tik į naudą išeis tai, kad neturėjome lengvų pasivaikščiojimų“, – svarstė D. Gurskis.

Žvelgiant į reitingą, tai čia aukštesnėje pozicijoje yra Lietuvos komanda – kauniečiai užimą 13–ąją poziciją, tuo tarpu Vokietijos klubas yra 24–as.

Kaip minėjo „Vyčio“ ekipos vadovas, reitingas negali nusakyti visos istorijos bei pabrėžė, kad nuo reitingo sudarymo gerokai pasikeitė ir Lietuvos klubas.

„Reitinge ši komanda buvo antra pagal pajėgumą iš galinčių mums tekti varžovų, tad priešininkas yra grėsmingas, žvelgiant grynai į popierių. Iš kitos pusės, tai yra įveikiama komanda, ne „Barcelona“ gavome.

Šiuo atveju manyčiau, kad neturime kažkokio pranašumo, tikrai vertinčiau galimybes 50 prieš 50. Manau, kad turėtume labiau žiūrėti į save, stengtis sužaisti savo rungtynes, tai galėtų būti galimi sėkmės faktoriai, o ne kažkokie reitingai.

Patys gerai suprantame, iš kur tas reitingas pasidarė, komanda dabar visiškai pasikeitusi“, – lygiai abiejų pusių galimybes įvertino D. Gurskis.

Kaip ir visuose didžiuosiuose turnyruose, taip ir salės futbolo Čempionų lygoje galioja saugumo protokolas, skirtas COVID–19 prevencijai.

Pašnekovo teigimu, testus komanda atliko prieš išvykstant į kelionę ir jie bus reikalingi net norint patekti į varžybų vietą.

„Pagal UEFA protokolą privalome visi turėti COVID–19 testus, vykti gali tik turintys neigiamus rezultatus. Net į salę nėra įleidžiami asmenys, kurie nėra atlikę testo. Tokia tvarka buvo pirmose atrankos rungtynėse Lietuvoje, tokia pat tvarka išlieka ir dabar“, – teigė jis.

Su koronavirusu Kauno klubas šiame sezone jau buvo susidūręs iš arti – gruodžio mėnesį, užsikrėtus nemažai daliai komandos, ekipa tris savaites negalėjo treniruotis bei sportuoti.

Komanda turėjo praleisti kelias Lietuvos čempionato rungtynes, tačiau vėliau grįžo pergalingai ir pirmus taškus prarado tik mače su Jonavos futbolininkais.

D. Gurskio vertinimu, kurį laiką trukusi komandos izoliacija gali turėti tiek teigiamų, tiek ir neigiamų pasekmių.

„Čia yra dvi pusės. Iš dalies gerai tai, kad prasirgome beveik visi, artimiausius tris mėnesius tai mums tarsi ir nebegresia, nes turime imunitetą, bet žvelgiant iš kitos pusės tai gali turėti ir savo pašalinių poveikių“, – sakė jis.

Visos atrankos rungtynės šiame sezone vyksta tuščiose arenose – kauniečiai neturėjo žiūrovų palaikymo pirmame mače Jonavoje, o šį sykį be gyvo palaikymo rungtyniaus Vokietijos klubas.

Kaip sakė D. Gurskis, namų arena, net ir žaidžiant be žiūrovų, gali išlikti svarbiu faktoriumi dėl kitų aspektų.

„Manau, kad vis tiek namai yra namai. Žiūrovų gal nėra, bet yra faktoriai, kaip parketas, atstumai, aplinka ir vis tiek namų komandai yra šioks toks pranašumas. Išvykoje rungtyniaujanti ekipa, savo ruožtu, turi varginančią kelionę, tai tikrai neprideda, o kažką galbūt ir atima“, – teigė jis.

Šiemet pasikeitė ir visa varžybų sistema – dėl COVID–19 situacijos buvo nuspręsta neberengti tradicinių atrankos varžybų, kurios buvo vykdomos grupių sistema ir toliau žengdavo tik vienas klubas iš keturių.

Dabar turnyras vyksta vienų rungtynių principu ir pralaimėjusi komanda iškart baigia pasirodymą turnyre.

Du etapus įveikusios komandos iškart pateiks į finalinio aštuoneto turnyrą, kuris balandžio–gegužės mėnesiais yra numatytas Baltarusijos sostinėje Minske.

Finalinės varžybos ten turėjo vykti jau pernai, tačiau buvo nuspręsta perkelti jas į Barselonos miestą Ispanijoje.

Paklaustas apie tai, ar tokia pasikeitusi atrankos sistema „Vyčiui“ gali būti palankesnė, D. Gurskis vienareikšmiško atsakymo neturėjo.

„Vėl yra dvi medalio pusės – tokiu būdu sužaidžiame mažiau rungtynių, nors jų galbūt norėtųsi daugiau, bet, kita vertus, gali ištraukti santykinai silpnesnį varžovą ir tokiu būdu nukeliauti labai toli.

O ar tai naudinga „Vyčiui“, manau, galėsime vertinti jau viskam pasibaigus“, – sakė jis.

Rungtynės Vokietijoje šeštadienį startuos 17.15 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)