Titulą, dėl kurio kasmet kaunasi šalies čempionai ir taurės turnyro laimėtojai, paryžiečiai iškovojo 2:1 palaužę „Marseille“ futbolininkus.

Kadangi PSG pernai į savo lentyną pasidėjo abu pagrindinius Prancūzijos trofėjus, mače dėl supertaurės iššūkį jiems metė šalies vicečempionai.

39-ą min. M. Pochettino auklėtinius į priekį išvedė Mauro Icardi, o 85-ą min. skirtumą padvigubino 11 m baudinį realizavęs Neymaras. Brazilas žaidė pirmąsias rungtynes po mėnesio pertraukos, kurios metu gydėsi traumą.

Kaip netrukus pasirodė, jo įvartis itin pravertė PSG, kadangi 89-ą min. Dimitri Payet sušvelnino rezultatą.

„Po dešimties dienų dirbant šios komandos treneriu ir trijų sužaistų mačų, man ši pergalė yra labai svarbi. Tai – daugiau nei trofėjus, tai ir garbė bei pripažinimas. Po truputį komanda pradeda žaisti taip, kaip aš prašau. Bėgant laikui ir toliau sunkiai dirbant, mūsų progresas tęsis“, – sakė M. Pochettino, prieš pat didžiąsias metų šventes pakeitęs poste vokietį Thomasą Tuchelį.

Įdomu, jog trečiadienį jis stojo prieš kitą buvusį Londono „Tottenham Hotspur“ (Anglija) strategą Andre Villasą-Boasą.

„Buvome geriausia komanda. Tai, kaip PSG šventė šią pergalę, suteikia mums garbės“, – teigė „Marseille“ treneris iš Portugalijos.

Kitaip nei Prancūzijoje, Ispanijos supertaurės turnyre dalyvauja keturi klubai.

Pirmajame pusfinalyje susikryžiavo „Barcelona“ ir San Sebastiano „Real Sociedad“ keliai.

Nors Frenkie de Jongas 39-ą min. išvedė katalonus į priekį, baskai 51-ą min. atsakė tiksliu Mikelio Oyarzabalio smūgiu nuo 11 m žymos.

Prie jos vėliau teko stoti dešimčiai abiejų ekipų žaidėjų, kadangi nei pagrindinis laikas, nei pratęsimas nugalėtojų neišaiškino.

Nors F. de Jongas ir Antoine Griezmannas įveikti vartininko Alejandro Remiro nesugebėjo, „Real Sociedad“ įsigudrino nerealizuoti pirmų trijų baudinių ir pralaimėjo seriją 2:3.

Kitame pusfinalyje ketvirtadienį titulą ginantis Madrido „Real“ susitiks su Bilbao „Athletic“.

Baudinius teko mušti ir „Serie A“ pirmenybių lyderiui „Milan“, kuris Italijos taurės varžybų aštuntfinalyje be įvarčių sužaidė su „Torino“, o baudinių seriją laimėjo 5:4.

Tuo metu Italijos čempionas Turino „Juventus“ po pratęsimo 3:2 įveikė „Genoa“. Tik paskutinėmis pagrindinio laiko minutėmis Cristiano Ronaldo nuo atsarginių suolo pasitelkusiems nugalėtojams įvarčius pelnė Dejanas Kuluševskis, Alvaro Morata ir Hamza Rafia.

Būtent pastarasis 21-erių tunisietis tapo rungtynių didvyriu, 104-ą min. įmušęs pergalingą įvartį, kuris krito į varžovų vartus po dviejų rikošetų.

„Coppa Italia“ titulą ginantis „Napoli“ taip pat 3:2 palaužė „Empoli“, o Milano „Inter“ po Romelu Lukaku lemiamo smūgio pratęsime 2:1 nugalėjo Florencijos „Fiorentina“.

Įdomu, jog abu Milano klubai tarpusavyje susikaus turnyro ketvirtfinalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)