53-ejų japonas yra vyriausias pasaulio futbolo profesionalas, iki šiol rungtyniaujantis aukščiausioje Japonijos lygoje, „Yokohama“ FC komandoje.

Sausio 11-ąją klubas paskelbė, kad su veteranu pratęsė sutartį dar vienam sezonui. Vasario 24-ąją K. Miura minės savo 54-ąjį gimtadienį – dieną prieš naujojo Japonijos futbolo čempionato pradžią.

Prie „Yokohama“ komandos K. Miura prisijungė dar 2005-aisiais, nuo tada futbolininkas dalyvavo 277 komandos rungtynėse, pelnė 27 įvarčius. Ilgą laiką „Yokohama“ žaidė antroje pagal pajėgumą Japonijos lygoje, bet prieš metus ekipa iškopė į elitinį J1 divizioną, kuriame rungtyniaus ir toliau.

K. Miura yra vienas iš mylimiausių Japonijoje sportininkų. 1990-2000 m. jis gynė Japonijos rinktinės garbę ir nacionalinei ekipai per 89 rungtynes pelnė 55 įvarčius, praėjusį dešimtmetį jis debiutavo Japonijos salės futbolo rinktinėje.

Pažymėtina, kad futbolininko karjerą japonas pradėjo dar 1986-aisiais, Brazilijoje.

“Karaliumi Kazu” Japonijoje vadinamas puolėjas taip pat yra spėjęs parungtyniauti Italijos „Serie A“ lygoje, Kroatijoje ir Australijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)