Antradienį „Sūduva“ šalies žiniasklaidai nuotolinėje spaudos konferencijoje pristatė naująjį ekipos trenerį – ispaną Victorą Basadre.

50-metis specialistas pakeis mažiau nei sezoną prie komandos vairo stovėjusį ir A lygos sidabru praėjusį rudenį turėjusį pasitenkinti Saulių Širmelį.

„Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas leido suprasti, jog ieškant pastarojo įpėdinio rinktasi tik iš užsienio trenerių kandidatūrų.

Marijampoliečius papirko faktas, jog ispanas praėjusiame sezone sekė A lygą, todėl jau turi nemažai žinių apie Lietuvos komandas, įskaitant ir pačią „Sūduvą“.

„Jis pasirodė kaip žmogus, futbolui skiriantis 24 val. per parą, ir tai paliko įspūdį. Surinkome šiek tiek informacijos apie trenerį, susisiekėme su juo pačiu, kelis kartus diskutavome apie futbolą, mūsų galimybes, praėjusį sezoną, klausėme, kokias mūsų klaidas jo metu pastebėjo.

Tos kalbos tenkino mus. Tuomet surengėme platesnio masto susirinkimą su visais klubo darbuotojais ir pagalbininkais, pasikalbėjome, viskas tiko. Beliko suderinti ir pasirašyti sutartį“, – pasakojo V. Murauskas.

V. Basadre lietuvišku futbolu domėjosi, mat praėjusių metų pradžioje trumpam buvo atvykęs į Vilnių ir laikinai padėjo pagrindiniam marijampoliečių konkurentui „Žalgiriui“ ruoštis sezonui.

Vilniečiai tuomet buvo nusamdę kitą ispaną Juaną Ferrando, tačiau šis dėl ligos Lietuvoje taip ir nepasirodė, tad vėliau rankomis sukirsta su baltarusiu Aleksejumi Baga.

„Nors dirbau Vilniuje tik kelias dienas, vėliau toliau sekiau čempionatą. Žinau, kokie sėkmingi „Sūduvai“ buvo ankstesni metai, koks tai klubas ir kokie būna jo tikslai. Galime ir norime susigrąžinti praeities sėkmę“, – teigė pats V. Basadre.

Tačiau „Sūduvos“ vadovybė, kitaip nei treneris, kol kas pati dar nežino, ko derėtų laukti iš ateinančio sezono.

Mat esama daug nežinomųjų, pirmiausia, finansinių. UEFA išmokos už laimėtą čempionų titulą nebegausianti ir šanso Čempionų lygos atrankoje nebeturėsianti ekipa planuoja 20 proc. kuklesnį biudžetą nei prieš metus – 800 tūkst. eurų.

Tiesa, ir anksčiau jau sezono metu „Sūduvą“ neretai papildydavo nauji žaidėjai, kartu išaugindami planuotas išlaidas. V. Murauskas pabrėžia, jog ir antradienį įvardintas skaičius – negalutinis.

Kitas dalykas, jog anksčiau radikalių permainų vengdavęs klubas po pernykštės nesėkmės ryžosi iš pagrindų atnaujinti savo sudėtį.

Sutartis su „Sūduva“ turi vos penki praėjusiame sezone Marijampolėje žaidę futbolininkai: Nicolasas Gorobsovas, Aleksandras Živanovičius, Thomasas Salamonas, Ivanas Kardumas, Semiras Kerla.

Dviem pastariesiems senbuviams leista ieškotis naujų darboviečių – V. Murauskas neslepia, jog linkėtų jiems patirti naujų iššūkių.

Tad „Sūduvoje“ gali belikti trys žaidėjai.

Naujoku paieška, kuri buvo pristabdyta V. Murauskui svarstant galimybę parduoti klubą, turėtų įsibėgėti pristačius ekipos strategą.

„Kalbamės su keletu lietuvių, tarp jų – ir marijampoliečiais. Šiandien ryte kaip tik buvo vienas susitikimas. Dirba skautingo grupė, siūlo variantus treneriui. Kol kas atsakymų nėra, bet manau, kad kiekvieną dieną turėsime vis daugiau žaidėjų. Taip pat numatyta pakviesti prisijungti prie treniruočių keturis žaidėjus iš jaunimo komandos, o ar jie užsitarnaus vietą aikštėje, kitas klausimas.

Todėl šiandien būtų neprotinga kelti kažkokius tikslus. Dar neturime komandos, neaišku, kaip pavyks komplektacija“, – kalbėjo ilgametis klubo prezidentas.

V. Basadre kitą savaitę į Lietuvą turėtų atvykti vienas – jis sutiko dirbti su ankstesniu „Sūduvos“ trenerių štabu.

Praėjusiame sezone jis trumpai dirigavo Graikijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančiam „Volos“ klubui, vėliau vadovavo ketvirtame pagal pajėgumą Ispanijos divizione žaidžiančiai „Formentera“ ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)