Šią informaciją paskelbė „Gorica“, kuri kartu pranešė, kad ekipą palieka ir jos vadovas Mindaugas Nikoličius. Sutartis nutraukta lietuvio prašymu.

Kroatijos geriausiu sporto direktoriumi neseniai išrinktą M. Nikoličių prisiviliojo legendinė Splito „Hajduk“ ekipa, kuri šiuo metu šalies čempionate yra tik penkta.

Išvykus V. Dambrauskui ir M. Nikoličiui, „Gorica“ komandoje lieka vienintelis lietuvis – saugas Paulius Golubickas.

V. Dambrauskas elitiniame Bulgarijos klube pakeis Stanislavą Genčevą, kuris laikinai vadovavo Razgrado klubui nuo lapkričio, kai iš trenerio pareigų pasitraukė čekas Pavelas Vrba.

2017 metais su Vilniaus „Žalgiriu“ ir Marijampolės „Sūduva“ UEFA turnyrų atrankose kovojusi „Ludogorec“ ekipa pastarąjį dešimtmetį Bulgarijos futbole yra dominuojanti jėga – šalies čempione komanda tapo devynis kartus iš eilės.

Užtikrintai Bulgarijos čempionate „Ludogorec“ pirmauja ir šį sezoną – per 16 turų surinkus 39 taškus artimiausi konkurentai Plovdivo „Lokomotiv“ ir Sofijos CSKA yra lenkiami 6 taškais.

Tiesa, klubas itin nesėkmingai pasirodė UEFA Europos lygoje – J grupėje bulgarai pralaimėjo visus 6 mačus (prieš Londono „Tottenham“, „Antwerp“ ir Linco LASK) bei su 0 taškų liko paskutinėje vietoje.

Anksčiau Panevėžio „Ekraną“, Vilniaus „Žalgirį“ ir Rygos RFS treniravęs V. Dambrauskas šį sezoną su „Gorica“ iškovojo 9 pergales, 2 kartus sužaidė lygiosiomis ir 3 kartus pralaimėjo – klubas turnyrinėje lentelėje yra trečias.

43-ejų specialistas Kroatijoje dirbo nuo 2020-ųjų vasario. Per 30 rungtynių jis iš viso pasiekė 16 pergalių.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)