Stambių verslo korporacijų organizuojamuose rinkimuose 35-erių portugalas paskelbtas geriausiu XXI amžiaus futbolininku („Player of the Century“).

2001-2020 m. laikotarpyje penkiskart UEFA Čempionų lygą laimėjęs, tris kartus Anglijos, du kartus Ispanijos ir Italijos čempionu tapęs bei su Portugalijos rinktine Europos pirmenybėse triumfavęs portugalas rinkimuose pralenkė argentinietį Lionelį Messi, egiptietį Mohamedą Salah ir brazilą Ronaldinho.

Geriausiu XXI a. treneriu išrinktas katalonas Josepas Guardiola, geriausiu klubu – Madrido „Real“, geriausiu agentu – Jorge Mendesas, atstovaujantis C. Ronaldo.

Geriausiu 2020-ųjų treneriu paskelbtas Miuncheno „Bayern“ vadovaujantis vokietis Hansas-Dieteris Flickas, geriausiu metų žaidėju – „Bayern“ atstovaujantis puolėjas iš Lenkijos Robertas Lewandowskis, o pats „Bayern“ tapo metų klubu.

Už karjeros pasiekimus apdovanojimai įteikti dviem Ispanijos atstovams – vartininkui Ikerui Casillasui ir gynėjui Gerardui Pique.

Pažymėtina, kad šie rinkimai yra vertinami gana prieštaringai. Vienas iš jų iniciatorių ir organizatorių yra jau minėtasis agentas J. Mendesas, kaip įprasta apdovanotas ir šiemet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)