2018-aisiais „Rangers“ vairą perėmęs S. Gerrardas jau pirmajame sezone su klubu iškovojo Škotijos lygos sidabro medalius, o šį pasiekimą pavyko pakartoti ir praėjusį sezoną. Šiemet Glazgo klubas itin sparčiai artėja ir prie čempionų titulo, kurį paskutinį kartą pavyko iškovoti dar 2011-aisiais.

Legendinio „Liverpool“ ir Anglijos rinktinės saugo treniruojama Glazgo komanda šį sezoną Škotijos „Premier“ lygoje sužaidė 20 rungtynių, iškovojo 18 pergalių, 2 kartus sužaidė lygiosiomis ir nė karto nepralaimėjo. „Rangers“ įmušė net 54 įvarčius ir praleido vos 5.

Pastaruosius devynis sezonus Škotijos „Premier“ lygos čempionais tapo Glazgo „Celtic“ futbolininkai, tačiau šiemet jie principiniams varžovams neprilygsta – šiuo metu „Celtic“ turnyrinėje lentelėje nuo „Rangers“ atsilieka net 16 taškų.

S. Gerrardo auklėtiniai šiemet neklumpa ir tarptautiniame fronte. UEFA Europos lygoje „Rangers“ iškovojo 4 pergales ir 2 kartus sužaidė lygiosiomis bei užėmė pirmąją D grupės vietą. Atkrintamosiose škotai surems ginklus su „Antwerp“ ekipa iš Belgijos.

Glazgo klubui demonstruojant tokią įspūdingą formą, vis garsiau kalbama, kad S. Gerrardo sugrįžimas į Liverpulį yra neišvengiamas. Kalbama, kad būtent jis bus kviečiamas treniruoti Mersisaido komandą, kai iš pareigų nuspręs trauktis dabartinis treneris Jurgenas Kloppas.

Pats S. Gerrardas, kuris užaugo „Liverpool“ akademijoje bei rungtyniavo komandoje nuo 1998 iki 2015 metų, pripažįsta, kad treniruoti „raudonuosius“ yra jo svajonė, tačiau priduria, kad vien dėl legendos statuso jam komandos vairo niekas nepatikės.

„Dažnai sulaukiu šio klausimo ir galiu pasakyti tik tiek – bus taip, kaip bus. Ar norėčiau treniruoti „Liverpool“? Ar tai yra mano svajonė? Tikrai taip. Tai yra klubas, kuris man reiškia viską.

Tiesa, dabar „Liverpool“ turi bene geriausią pasaulio trenerį, kuris nuo pat savo karjeros Anglijoje pradžios atliko nuostabų darbą, o jo dėka komanda yra nuostabioje pozicijoje. Tikiuosi, kad tai tęsis ilgai.


Mano santykiai su „Liverpool“ visada buvo, yra ir bus fantastiški. Iki šiol žiūriu visas rungtynes, klube turiu artimus ryšius, komandoje iki šiol žaidžia keli futbolininkai, su kuriais žaidžiau ir aš.

O kaip bus ateityje? Kas žino. Vien tai, kad aš buvau geras „Liverpool“ žaidėjas, dar nereiškia, kad esu kandidatas tapti treneriu. Kai vieną dieną ši pozicija bus laisva, kandidatų sąrašas bus ilgas“, – kalbėjo S. Gerrardas.

Šiemet J. Kloppo treniruojama „Liverpool“ ekipa pirmą kartą laimėjo Anglijos pirmenybes, vadinamas „Premier“ lygos vardu. Per savo kaip futbolininko karjerą Anglijos čempionu taip ir netapęs S. Gerrardas pripažįsta, kad tai motyvuoja jį trenerio karjeroje.

„Tai tikrai yra motyvacija. Mano karjeros Liverpulyje pabaiga tikrai buvo skaudi. Buvome arti, bet čempionais taip ir netapome. Jei kada nors tapsiu Anglijos čempionu kaip treneris, tai tikrai išgydys mano turimas žaizdas“, – sakė 40-metis specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)