Įvarčiai buvo pelnyti praėjus pusvalandžiui nuo rungtynių pradžios. Po to, kai baudos aikštelėje buvo pargriautas Kieran Tierney, Alexandre'as Lacazette nuo 11 m žymos pelnė pirmąjį įvartį.

„Chelsea“ vartininkas Edouardas Mendy, norėdamas atremti smūgį, šoko visiškai ne į tą pusę.

Įvartis-gražuolis buvo įmuštas po 10 minučių – Granitas Xhaka smūgiavo virš „mėlynųjų“ sienelės tiesiai į varžovų vartų viršutinį kampą. Į tinklą skriejantį kamuolį E. Mendy palydėjo tik akimis – pasiekti neįstengė.

Po pertraukos aikštės šeimininkai tęsė savo šou – 56-ą min. Bukayo Saka įvarčiu nuo virpsto padidino skirtumą iki 3:0.

Dvikovos pabaigoje „Arsenal“ galėjo dar padidinti savo įvarčių kraitį, bet vieną kartą kamuolys atsimušė į vartų virpstą, o kitą kartą savo padaryt1 klaidą ištaisė pats vartininkas E. Mendy.

Skirtumą „Chelsea“ rungtynių pabaigoje vis dėlto sušvelnino – Tammy Abrahamas krūtine pelnė įvartį 85-ą min., teisėjai jį įskaitė po VAR peržiūros.

Iki minimumo sumažinti skirtumą jau per pridėtą laiką „Chelsea“ nesugebėjo – Jorginho nerealizavo 11 m baudinio.

Tai pirmoji „kanonierių“ pergalė nuo lapkričio 1 dienos. Į 14-ą poziciją „Premier“ turnyro lentelėje pakilęs „Arsenal“ klubas viliasi atgauti pasitikėjimą savo jėgomis ir šviesesnę ateitį.

Londono „Arsenal“ 3 – 1 Londono „Chelsea“

34' [1 – 0] Alexandre'as Lacazette
44' [2 – 0] Granitas Xhaka
64' [3 – 0] Bukayo Saka
85' [3 – 1] Tammy Abrahamas

Kitos rungtynės

„Manchester City“ 2 – 0 „Newcastle“ (vyksta)

14' [1 – 0] Ilkay Gundoganas
55' [2 – 0] Ferranas Torresas

„Sheffield Utd“ 0 – 0 „Everton“ (vyksta)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)