2007-2013 metais „Hearts“ garbę gynęs M. Žaliūkas padėjo komandai 2012 metais iškovoti Škotijos futbolo taurę. Į viršų taurę pirmasis tada kėlė būtent lietuvis, tuomet buvęs ekipos kapitonu.

Po šios istorinės pergalės „Hearts“ pirmą kartą į Škotijos taurės finalą sugrįžo šiemet. Edinburgo komanda sekmadienį finale susitiko su šalies čempione Glazgo „Celtic“, o M. Žaliūkui prieš rungtynes ir jų metu buvo skiriamas didelis dėmesys.

„Hearts“ klubas prieš rungtynes sirgaliams parodė jautrų vaizdo įrašą apie M. Žaliūko karjerą Edinburge, o lietuviui buvo palikta ir ypatinga vieta komandos rūbinėje.

Visi „Hearts“ futbolininkai finalo rungtynes žaidė dėvėdami 26-uoju numeriu pažymėtus šortus. Būtent šis numeris Edinburge priklausė M. Žaliūkui.

Finale „Hearts“ pademonstravo pavyzdinį kovingumą, tačiau taurės susigrąžinti nepajėgė. „Širdys“ po pirmo kėlinio atsiliko 0-2, bet išlygino rezultatą 2-2 ir išplėšė pratęsimą.

„Celtic“ veržėsi į priekį ir pratęsime, bet 111-ąją minutę „Hearts“ vėl lygino rezultatą (3-3) ir gavo galimybę varžytis 11 metrų baudinių serijoje.

Penktus metus iš eilės Škotijos taurę laimėjusi Glazgo komanda baudinių serijoje buvo pranašesnė 4-3.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)