Legendinio Prancūzijos futbolininko Liliano Thuramo sūnus 78-ąją mačo minutę po apsižodžiavimo su „Hoffenheim“ žaidėju Stefanu Poschu nesusitvardė ir spjovė šiam į veidą.

Teisėjas peržvelgė šį epizodą VAR peržiūros pagalba bei parodė „Borussia“ puolėjui raudoną kortelę. Tuo 23-ejų prancūzo problemos veikiausiai nesibaigs.

M. Thuramo poelgį pasmerkė tiek sirgaliai, tiek jo paties komandos žaidėjai ir treneriai, teigę, jog pandemijos įkarštyje taip šlykščiai pasielgęs futbolininkas užtraukė klubui didelę gėdą.

Pats atletas atsiprašė už savo poelgį ir pridūrė, jog priims visas dėl jo laukiančias pasekmes.

„Nutiko kažkas, kas man yra neįprasta ir neturėtų nutikti niekada. Sureagavau labai netinkamai, taip pasielgti tikrai nenorėjau. Sutiksiu su visomis dėl to laukiančiomis nuobaudomis.“

Sportininkui šiuo metu gresia ilga diskvalifikacija ir piniginė bauda. Tam yra ir precedentas – rugsėjį varžovą apspjovęs Gelzenkircheno „Schalke“ žaidėjas Ozanas Kabakas buvo nubaustas 4 rungtynių diskvalifikacija ir 15 tūkst eurų bauda. Manoma, kad bausmė M. Thuramui turi būti dar griežtesnė.

Itin griežtai apie M. Thuramo elgesį pasisakė šiuo metu televizijoje dirbantis legendinis Vokietijos futbolininkas Lotharas Matthausas, kuris linki prancūzui nuo futbolo pailsėti mažiausiai du mėnesius.

„Thuramo poelgis yra neįtikėtinai kvailas. Jis nusipelno labai ilgos diskvalifikacijos. Kaip tu gali spjauti varžovui į veidą, kai esame pandemijos įkaršytje? Tai nepriimtina. Kokį pavyzdį tai rodo vaikams? Tikiuosi, kad Vokietijos futbolo federacija bus negailestinga.

Thuramas pasielgė šlykščiai. Tai yra skandalas. Noriu, kad jis būtų suspenduotas aštuonioms savaitėms. Jei atvirai, artimiausiu metu nenoriu jo matyti apskritai“, – kalbėjo L. Mathausas.

Pirmąsias sankcijas „Borussia“ savo nariui jau paskelbė. Vieną mėnesį jam nebus mokamas atlyginimas.

M. Thuramas rungtyniauja Monchengladbache nuo praėjusių metų. Per 57 mačus jam yra pavykę pelnyti 18 įvarčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)