Šią savaitę geriausiu FIFA metų futbolininku pripažintas R. Lewandowskis per kalendorinius metus iš viso pelnė 32 įvarčius, o jį aplenkė Cristiano Ronaldo. Turino „Juventus“ šeštadienį 4:0 sutriuškino „Parma“ vienuolikę, o portugalas prie šios pergalės prisidėjo 2 taikliais smūgiais.

35-erių puolėjas per 2020-uosius iš viso nacionaliniame čempionate įmušė 33 įvarčius bei užsitikrino rezultatyviausio šių metų futbolininko statusą. Negana to, veteranas savo įvarčių kraitį dar galės padidinti, nes priešingai nei R. Lewandowskis, šiemet portugalas dar žais – antradienį „Juventus“ susitiks su „Fiorentina“.

Akistata su „Fiorentina“ gali būti svarbi dėl dar vieno išskirtinio pasiekimo. C. Ronaldo antradienį gali tapti rezultatyviausiu visų laikų futbolininku oficialiose rungtynėse. Portugalo sąskaitoje šiuo metu yra 756 įvarčiai, o tai yra tik 1 įvarčiu mažiau už visų laikų rekordininką Pele, kuris per karjerą mušė 757 įvarčius.

Įdomu, jog šeštadienį vieną Pele rekordą pakartojo ir Lionelis Messi. Argentinietis pelnė „Barcelona“ ekipai 643-ąjį karjeros įvartį bei pakartojo Pele įvarčių žaidžiant viename klube rekordą. Brazilas 643 įvarčius mušė vilkėdamas „Santos“ marškinėlius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)