M. Gomez debiutavo „Villa San Carlos“ komandoje, tačiau dar 2020 metų sausio mėnesį pasirašyta sutartis negalėjo įsigalioti dėl kilusių ginčų su šalies futbolo federacija, rašo dailymail.co.ok.

Jai teko įrodyti, kad lygoje neturės pranašumo žaisdama su kitomis moterimis. Dėl to jai teko atlikti testosterono lygio organizme testą, atitinkantį nustatytus Tarptautinio olimpinio komiteto reikalavimus.

Įveikti biurokratinius barjerus buvo lengviau nei asmeninius. Anot Maros, jei klubas ir kitos institucijos ją palaikė, tai žmonės, kurie priešinasi, jog futbolą žaistų mergaitės ir translyčiai, buvo nusiteikę priešiškai.

„Vos prieš keletą metų argentiniečiai apskritai nekalbėjo apie moterų futbolą, o ką jau kalbėti apie galimybes translyčiams žaidėjams“, – sakė M. Gomez.

Gruodžio pradžioje gavusi Argentinos futbolo federacijos leidimą, puolėja pagaliau galėjo žengti į aikštę. Istorinis puolėjos debiutas aukščiausioje moterų futbolo lygoje jau po karantino įvyko dvikovoje su „Lanus“ ekipai, kuriai „Villa San Carlos“ nusileido 1:7.

Pralaimėjimo kartėlį nuplovė netikėta staigmena – po rungtynių ji gavo iš varžovių marškinėlius su savo vardu ant jų ir pravirko.

Klubas išplatino pranešimą, kur pažymima, kad po ilgos kovos Marai Stefaniai Gomez pagaliau leista ginti komandos garbę.

Tai yra istorinis ir precedento neturintis įvykis moterų futbole, nes M. Gomez tapo pirmąja translyte žaidėja, profesionaliai žaidžiančia futbolą.

Anot vietinės žiniasklaidos, Marai teko iškęsti daug diskriminacijos po lyties pakeitimo, todėl ji nusprendė žaisti futbolą. Sportas padėjo jai nusikratyti minčių apie savižudybę.

Dabar ji gyvena savo svajone ir laiminga, įveikusi didžiausius barjerus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)