Turnyro starte buksavusiems Zinedine'o Zidane'o auklėtiniams pergalė paskutiniame ture atnešė pirmąją B grupės vietą (10 taškų).

Tuo metu vokiečių (8 tšk.) likimas Čempionų lygoje pakibo ant plono plauko.

Mat „Borussia“ galėjo išgelbėti tik pato situacija kitame grupės susitikime tarp Milano „Inter“ ir Donecko „Šachtar“. Laimėdama tarpusavio rungtynes, bet kuri iš šių ekipų būtų išstūmusi Vokietijos klubą iš antros vietos.

Mačas Madride baigėsi keliomis minutėmis anksčiau, ir visa „Borussia“ komanda susispietė prie atsarginių suolo, kur žaidėjai ir treneriai planšetinio kompiuterio ekrane įsitempę stebėjo įvykius Milane.

Kuomet Italijoje teisėjas galiausiai paskelbė rungtynių pabaigą, užfiksuodamas lygiąsias 0:0, Menchengladbacho atstovai prapliupo nesuvaidintomis emocijomis.

Modernios Čempionų lygos atkrintamąsias „prūsais“ pravardžiuojama komanda pasiekė pirmą kartą istorijoje.


1977 metais „Borussia“ žaidė tuometinio Čempionų taurės turnyro finalyje, kuriame neprilygo „Liverpool“, 1975 ir 1979 metais laimėjo UEFA taurę, tačiau šiame amžiuje panašiais pasiekimais savo gerbėjų nestebino.

Po 1992-ųjų, kai Čempionų lyga buvo reformuota, grupių etape „Borussia“ pasirodė tik trečią kartą, ir ankstesni du bandymai pasiekti aštuntfinalį nebuvo sėkmingi.

„Surinkome 8 taškus labai sunkioje grupėje, įmušėme įvarčių kiekvienam varžovui. Nusipelnėme atkrintamųjų varžybų, ir dėl to labai didžiuojuosi savo komanda“, – sakė treneris Marco Rose.

„Tiesą sakant, šiandien sužaidėme savo prasčiausias rungtynes, ir vis tiek keliaujame tolyn. Nuostabu. Sakyčiau, kad geru pasirodymu ankstesniuose mačuose užsitarnavome tokios sėkmės“, – pridūrė kapitonas Larsas Stindlas.


Žiūrint retrospektyviai, visiškai priešinga yra „Real“ situacija.

Karališkasis klubas grupių etapo barjerą peržengė 29-ą kartą iš eilės – Čempionų lygoje tokiu pasiekimu daugiau negali pasigirti niekas.

Nors varžyboms įsibėgėjant sklido kalbos apie braškančią Z. Zidane'o kėdę, kuri esą galėjo ir sulūžti, jei „Real“ galiausiai būtų užkliuvęs už pirmo etapo slenksčio.

„Sužaidėme puikias rungtynes – turbūt geriausias šiame sezone. Mūsų tikslas buvo pirmoji vieta, jį ir pasiekėme“, – pasidžiaugė treneris iš Prancūzijos.

Trečiadienį abu įvarčius nugalėtojams pelnė jo tautietis Karimas Benzema. 69 taiklius smūgius savo sąskaitoje dabar turintis 32-ejų puolėjas rezultatyviausių visų laikų Čempionų lygos žaidėjų suvestinėje dar labiau priartėjo prie trečios vietos, kuria dalinasi klubo legenda Raulis ir Miuncheno „Bayern“ žvaigždė Robertas Lewandowskis (abu – po 71 įvartį).

Šeimininkai galėjo laimėti ir didesne persvara, mat tris kartus sudrebino vartų konstrukciją, dar du grėsmingus smūgius atrėmė „Borussia“ vartininkas Yannas Sommeris.

Trečią vietą B grupėje užėmė ir tarptautinį sezoną Europos lygoje tęs „Šachtar“ (8 tšk.), paskutinis liko „Inter“ (6 tšk.).

Čempionų lygos aštuntfinalių burtai bus ištraukti ateinantį pirmadienį.

Atkrintamosiose varžybose pasirodys visos keturios Vokietijos ekipos: „Borussia“ prisijungė prie savo bendravardžių iš Dortmundo, „Bayern“ ir „Leipzig“.

Dėl trofėjaus taip pat kovos keturi Ispanijos, po tris Italijos ir Anglijos, po vieną Prancūzijos ir Portugalijos klubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)