Susitikimą daugiau nei užtikrintai net 5:1 (3:0) laimėjo šeimininkai, kurių gretose ryškiausiai žibėjo brazilas Neymaras.

Prabėgus vos kelioms minutėms nuo naujos dvikovos pradžios Neymaras prasimetė kamuolį pro varžovų gynėjo kojas ir įspūdingai smūgiu iš už baudos aikštelės ribų išvedė paryžiečius į priekį.


38 min. brazilas padvigubino savo įvarčių kraitį ir skirtumą tarp komandų, o 42 min. dar uždirbo ir 11 metrų baudinį, kurį patikėjo Kylianui Mbappei, o šis jį sėkmingai realizavo.

Po pertraukos savo žodį tarė ir tik po keitimo aikštėje pasirodęs Angelis Di Maria, po kurio dviejų perdavimų Neymaras ir K. Mbappe pridėjo dar po vieną tikslų smūgį.

Turkams paguodos įvartį 57 min. pelnė Mehmetas Topalis.

PSG ekipa su 12 taškų tapo grupės nugalėtoja, o antra vieta atiteko „Leipzig“, kuris eliminavo „Manchester United“.

Futbolininkai, vilkėdami marškinėlius su užrašu „Rasizmui – ne“, į aikštę grįžo praėjus mažiau nei 24 valandoms nuo joje kilusio skandalo. Skambant UEFA Čempionų lygos himnui jie solidariai priklaupė ant vieno kelio ir iškėlė kumštį į viršų.

Primename, kad antradienį prasidėjęs mačas dėl buvo sustabdytas sužaidus vos 13 minučių, kai Turkijos ekipos atsarginių suolas apkaltino ketvirtąjį arbitrą Sebastianą Coltescu rasizmu.

„Ateik ir parodyk (kortelę) juodam, šito neįmanoma (toleruoti). Ateik prie jo, tai tas juodas ana ten“, – po vieno epizodo radijo ryšiu apie nederamą „Bašakšehir“ trenerių štabo nario elgesį aikštės teisėjui rumuniškai pranešė S. Coltescu.

„Bašakšehir“ trenerio asistentas Pierre'as Webo nugirdo žodį „juodas“, kuris rumuniškai skamba „negru“, ir įniršo, netrukus prie jo prisijungė ir atsarginis svečių puolėjas iš Senegalo Demba Ba, kol galiausiai abi komandos protestuodamos atsisakė tęsti kovą ir paliko aikštę.

Mačą nuspręsta atnaujinti trečiadienį, bet su skubiai paskirta nauja arbitrų brigada iš Nyderlandų, vedama aikštės teisėjo Danny Makkelie.

Beje, tiek P. Webo, tiek D. Ba buvo leista dalyvauti rungtynėse, nepaisant to, kad jiems antradienį buvo parodytos raudonos kortelės – UEFA sustabdė jiems skirtas nuobaudas, kol vyksta tyrimas.

Iš D grupės tolyn žengė FC „Liverpool“ ir Bergamo „Atalanta“.

Liverpuliečiai, jau anksčiau užsitikrinę pirmą vietą, paskutiniame ture išvykoje sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:0) su danų „Midtjylland“, nors Mohamedas Salah pasižymėjo jau 1 min.

Tuo metu „Atalanta“ atsilaikė Nyderlanduose, kur jiems užteko lygiųjų. Gian Piero Gasperini auklėtiniai ne tik įvykdė šią užduotį, bet ir šventė pergalę 1:0 (0:0) po Luiso Murielio įvarčio 85 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)