Teisėjauti rungtynėms paskirta nauja arbitrų brigada, keičianti rumunus. Šį kartą mačui Prancūzijos sostinėje vadovaus aikštės arbitras iš Nyderlandų Danny Makkelie, ketvirtuoju arbitru bus teisėjas iš Lenkijos. Rungtynės turėtų prasidėti 19.55 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad būtent ketvirtasis, greta aikštės dirbantis arbitras ir atsidūrė įvykių epicentre per antradienio vakaro rungtynes tarp Paryžiaus „Saint Germain“ ir Stambulo „Bašakšehir“.

Rezonansinis skandalas įsiliepsnojo 14 min., dėl rasistinio pobūdžio frazės, kurią, pasak Turkijos klubo atstovų, savo kolegai tautiečiui, aikštės teisėjui Ovidiu Hateganui ištarė ketvirtasis mačo arbitras, rumunas Sebastianas Coltescu.

Į įvykius greta aikštės emocingai reagavęs „Bašakšehir“ trenerio asistentas Pierre'as Webo nugirdo, neva ketvirtasis teisėjas savo kolegai jį apibūdino fraze „ala negru“ (skandalą sukėlusi frazė skambėjo maždaug taip: „negru čia kelia netvarką, atbėk ir pasižiūrėk, kuris. Taip elgtis negalima“).

Teisėjų pokalbis rumunų kalba:


Kilus ginčams ir masiniam pasipiktinimui abiejų komandų futbolininkai paliko stadioną. Teisėjų pasiaiškinimai, kad žodis „negru“ rumunų kalba nėra įžeidimas, žaidėjų neįtikino.

Iš pradžių mačą norėta pratęsti tą patį vakarą, tačiau „Bašakšehir“ atstovai nesutiko su siūlymu, kad skandalo epicentre atsidūręs S. Coltescu susikeistų vietomis su savo kolega, atsakingu už VAR sistemą.

UEFA paskelbė, kad įvykis bus išsamiai ištirtas. „Rasizmas ir visos diskriminacijos formos futbole nėra priimtinos“, – pažymėjo varžybų rengėjai.

Kad ir kokiu rezultatu pasibaigtų rungtynės, „Bašakšehir“ komanda UEFA Čempionų lygos grupėje liks paskutinė, o PSG keliaus į atkrintamąsias varžybas. PSG pergalės atveju pakiltų į pirmąją H grupės poziciją. Lygiųjų arba PSG pralaimėjimo atveju Paryžiaus klubas liktų antras. Šiuo metu PSG turi 9 taškus. Grupėje pirmauja „Leipzig“ su 12 taškų.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)