Šeštadienį pirmąjį savo įvartį „Serie A“ pirmenybėse pelnė Turino „Juventus“ atstovas Westonas McKennie. 22-ejų saugas šiemet į Italiją nuomos pagrindais persikėlė iš Gelzenkircheno „Schalke“ bei tapo pirmuoju amerikiečiu „Juventus“ istorijoje.

Nuo tautiečio neatsiliko ir pati ryškiausia JAV futbolo žvaigždė. Christianas Pulisicas įvarčiu prisidėjo prie Londono „Chelsea“ pergalės. 22-ejų atakuojantis saugas, pernai į Angliją persikėlęs iš Dortmundo „Borussia“, per 42 mačus „aristokratams“ jau pelnė 13 įvarčių.


Ch. Pulisico įpėdinis Dortmunde taip pat sulaukia daugybės dėmesio. Šių metų pradžioje „Borussia“ gretose debiutavęs 18-metis Giovanni Reyna šeštadienį pelnė 4-ąjį savo įvartį per 33 rungtynes. Buvusio futbolininko Claudio Reyna sūnus yra laikomas vienu perspektyviausių planetos futbolininkų.


Pajėgiuose Vokietijos klubuose rungtyniauja ir dar keli jauni amerikiečiai. 20-metis gynėjas Chrisas Richardsas šiemet sužaidė 7 mačus pagrindinėje Miuncheno „Bayern“ sudėtyje, o 21-erių saugas Tyleris Adamsas yra vienas „Leipzig“ lyderių, nuo pernai ekipoje sužaidęs 39 susitikimus.

JAV futbolo atstovai po truputį įsitvirtina ir „Barcelonoje“. Spalį iš Amsterdamo „Ajax“ už 21 milijoną eurų atvykęs 20-metis gynėjas Sergino Destas per 11 mačų pelnė 1 įvartį. Pagrindinėje „Barcos“ sudėtyje šį sezoną du mačus sužaidė ir klubo akademijoje užaugęs 19-metis amerikietis Konradas de la Fuente.


Jaunąją žvaigždę iš JAV turi ir Prancūzijos „Ligue 1“ čempionatas, tiesa, Timothy Weah progresas pastaruoju metu kiek sustojo. PSG akademijoje augęs buvusio geriausio pasaulio futbolininko George‘o Weah sūnus Paryžiuje sužaidė 6 mačus ir pelnė 2 įvarčius, o nuo pernai jis gina „Lille“ garbę. Puolėjas per 12 rungtynių dar nepasižymėjo.

Kalbant apie ryškiausius JAV futbolininkus Europoje verta paminėti ir 20-metį Bremeno „Werder“ puolėją Joshą Sargentą (53 rungtynės, 8 įvarčiai), 18-metį „Valencia“ saugą Yunusą Musah (10 rungtynių, 1 įvartis), 23-ejų Londono „Fulham“ gynėją Antonee Robinsoną (10 rungtynių).

Du perspektyvūs amerikiečiai priklauso ir vienai pajėgiausių Anglijos ekipų „Manchester City“. Tiesa, „miestiečiai“ juos šį sezoną išleido pažaisti nuomos pagrindais – 23-ejų gynėjas Erikas Palmeris-Brownas vilki Vienos „Austria“ marškinėlius, o 25-erių vartininkas Zackas Steffenas tapo pagrindiniu Diuseldorfo „Fortuna“ vartų sargu.

Į 2018 metų pasaulio čempionatą JAV futbolo rinktinė sensacingai nepateko, tačiau talentų gausa dabar besidžiaugiantys amerikiečiai nekantriai laukia 2022-ųjų. Tikimasi, kad tuomet nacionalinė JAV komanda pasieks futbole seniai regėtas aukštumas.

Geriausias JAV futbolininkų pasiekimas pasaulio pirmenybėse yra trečioji vieta, kurią pavyko iškovoti dar 1930 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)