„Auksinėse“ antros pagal pajėgumą šalies lygos rungtynėse „Turon“ komanda išvykoje 1:0 pranoko „Neftči“ futbolininkus ir pirmą sykį iškovojo kelialapį į aukščiausią šalies divizioną. Pralaimėję šeimininkai liko itin nepatenkinti, o vienu iš atpirkimo ožių tapo mačo arbitras Šavkatas Nasibulajevas.


Socialiniuose tinkluose plintančiame vaizdo įraše matyti, kaip vienas iš „Neftči“ futbolininku ore tiesiog atskrieja link teisėjo ir rėžiasi į jį kojomis, taip parblokšdamas žmogų ant žemės. Netrukus teisėjas pašoka ir, kiek kojos neša, bėga iš stadiono, lydimas prašalaičių smūgių.

Netrukus po šio epizodo susikibo ir kai kurie abiejų komandų futbolininkai, į aikštę išsiveržė ir keletas „Neftči“ sirgalių, kuriuos tramdė pareigūnai.


„Tai – nepriimtina, gėdinga. Įvykis tiriamas, aiškinamasi, kodėl žaidėjai nesugebėjo sutramdyti savo emocijų po rungtynių. Kaltieji tikrai bus nubausti, bus aiškinamasi ir tai, ar prieš teisėją nebuvo naudojamas ir psichologinis smurtas“, – Gazeta.uz tvirtino Uzbekistano Profesionalios futbolo lygos atstovas Šerzodas Radžabovas.

Uzbekistane žiūrovai gali lankytis sporto rungtynėse, o pastaruoju metu užsikrėtimų skaičius šalyje oficialiais duomenimis nėra didelis.

Nuo pandemijos pradžios 33 mln. gyventojų turinčioje valstybėje fiksuoti 73 tūkst. ligos atvejų (10-ia tūkst. daugiau nei Lietuvoje) ir 610 mirčių (91 daugiau nei Lietuvoje). Tiesa, procentaliai testų Uzbekistane atliekama žymiai mažiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)