Vienas ryškiausių P. B. Diopo karjeros momentų – įvartis į Prancūzijos rinktinės vartus 2002-ųjų pasaulio čempionato atidarymo rungtynėse. Tąsyk titulą nesėkmingai gynusią prancūzų rinktinę Senegalo futbolininkai sensacingai nugalėjo 1:0.

„Vieną kartą tapęs pasaulio čempionato herojumi juo lieki visiems laikams“, – socialiniuose tinkluose parašė apie futbolininko mirtį paskebusi Tarptautinė futbolo federacija (FIFA).

2002-aisiais Senegalo rinktinė nužygiavo iki pasaulio čempionato ketvirtfinalio, o jau pirmose rungtynėse nokautuoti prancūzai neiškopė iš grupės.

Senegalo rinktinei saugas atstovavo 2001-2008 m.

Geriausius savo klubinės karjeros metus jis praleido Anglijoje, kur „Premier“ lygoje sužaidė 129 rungtynes. Jis atstovavo „Fulham“ ir „Portsmouth“ komandoms. Kiek vėliau Anglijoje jis taip pat trumpai žaidė Londono „West Ham United“ ir „Birmingham City“ ekipų gretose.

Pranešama, kad P. Bouba Diopo mirties priežastimi tapo genetinė nervų liga, jam diagnozuota ir amiotrofinė lateralinė sklerozė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)