Advokato turimais duomenimis, šeši greitosios medicinos pagalbos automobiliai į iškvietimo vietą Buenos Airių priemiestyje vyko ilgiau nei pusvalandį.

Tokią medikų, kurie dar puolė gaivinti D. Maradoną, bet nesėkmingai, gaišatį M. Morla vadina „nusikalstamu idiotizmu“ ir reikalauja, kad būtų imtasi veiksmų.

„Toks aplaidumas negali būti pražiūrėtas. Aš prašysiu tyrimo, kuris atsakytų į visus klausimus ir pateiktų išvadas. Kaip pasakytų Diego: esi mano karys ir turi veikti be gailesčio“, – teigė D. Maradoną savo broliu vadinantis M. Morla.

Primename, kad trečiadienį mirus futbolo legendai D. Maradonai Argentinoje paskelbtas trijų dienų gedulas.

60-mečio D. Maradonos gyvybė užgeso trečiadienio rytą po patirto širdies smūgio. Argentiniečiui neseniai buvo atlikta galvos operacija ir pašalintas kraujo krešulys.

Į Buenos Airėse esantį šalies vyriausybės pastatą, kur pašarvota garsenybė, atsiveikinti plūsta tūkstančiai žmonių. Greta esančiose gatvėse ir aikštėse netrūksta incidentų ir susidūrimų su policija.

Salė, kurioje stovi Argentinos vėliava ir futbolo marškinėliais uždengtas D. Maradonos karstas, atsisveikinti norintiems argentiniečiams atidaryta ankstų ketvirtadienio rytą, 6 val.

Pagal išankstinį ceremonijos planą atsisveikinimas su legenda vyks iki 16 val. vietos laiku, tačiau jis gali būti ir pratęstas, nors dėl didelio žmonių srauto yra baiminamasi koronaviruso protrūkio.


Policijai ir greta Casa Rosada vyriausybės pastato, ir gretimose gatvėse tenka susiremti su viešosios tvarkos nesilaikiusiomis chuliganų grupelėmis, kėlusiančiomis triukšmą.

Kai kurie jų jėga bandė prasibrauti pro apsaugines užtvaras, todėl buvo tramdomi jėga. Policija jau ne kartą naudojo ašarines dujas, yra sužeistųjų. Visgi pranešama, kad kol kas situacija kontroliuojama, nors netrūksta isteriją keliančių asmenų.

Anot Argentinos žiniasklaidos, norinčių atsisveikinti su futbolininkų žmonių skaičius gali siekti milijoną. Iš viso pačiam Buenos Airių mieste gyvena apie 3 mln. žmonių (visoje Argentinoje – 44 mln.).

Pagrindiniu 1986-ųjų pasaulio čempionato herojumi tapęs D. Maradona Argentinoje yra sudievintas nepaisant kontroversiško savo gyvenimo būdo.

Tautai jis tapo vienybės simboliu ir padėjo morališkai pakilti po itin sunkaus karinės chuntos valdymo periodo, pasibaigusio pralaimėjimu Didžiajai Britanijai keistame kare dėl Folklandų salų.

D. Maradona bus palaidotas ketvirtadienį Buenos Airių pakraštyje esančiose kapinėse, pranešė velionio atstovas.

Jis atguls kapinėse „Jardin de Paz“ („Ramybės sodas“), kur taip pat palaidoti jo tėvai, naujienų agentūrai AFP sakė atstovas Sebastianas Sanchi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)