20-metis norvegas dviem tiksliais smūgiais prisidėjo prie lengvos Dortmundo „Borussia“ (Vokietija) pergalės 3:0 prieš „Brugge“ (Belgija).

Tokiu pačiu santykiu belgai buvo įveikti ir pimosiose tarpusavio rungtynėse, o E. Haalandas tuomet taip pat dusyk siuntė kamuolį į vartus.

Vietą atkrintamosiose varžybose jau užsitikrinusio Dortmundo klubo puolimo lyderis iš viso Čempionų lygoje yra sužaidęs 12 mačų ir per juos pasižymėjo 16 kartų.

Prieš tai jis greičiausiai pasiekė penkių įvarčių žymą – vos per trejas rungtynes, kaip ir Londono „Chelsea“ legenda Didier Drogba.

10 įvarčių norvegas sumušė per septynis susitikimus – net keturiais mažiau nei bet kas kitas turnyro istorijoje.

15 įvarčių per 12 mačų – taip pat rekordinis tempas, kuriuo E. Haalandas pranoko tokias praeities žvaigždes kaip olandas Ruudas van Nistelrooy ir ispanas Roberto Soldado.

Apskritai rezultatyviausių visų laikų Čempionų lygos žaidėjų sąraše jis jau dabar aplenkė tokius didmeistrius kaip prancūzas Zinedine'as Zidane'as, ispanas Davidas Villa, vokietis Miroslavas Klose, brazilai Ronaldo ir Adriano ar Ianas Rushas iš Velso (visi – po 14 įvarčių).

Už nugaros – ir ispanas Diego Tristanas, italas Simone Inzaghi, rumunas Gheorghe Hagi, škotas Kenny Dalglishas, čekas Pavelas Nedvedas (po 15 įvarčių).


Tiesa, stiebtis dar tikrai yra kur. Bendrame visų laikų rezultatyviausių lygos futbolininkų sąraše E. Haalandas dabar dalinasi 98-a vieta su tokiomis įžymybėmis kaip Davidas Beckhamas, Roberto Carlosas, Guti, Michaelis Ballackas ar Karlas-Heinzas Rummenigge.

Pirmauja savo kraitį vis dar pildantis Cristiano Ronaldo – 35-erių portugalas antradienį taip pat siuntė kamuolį į Budapešto „Ferencvaros“ (Vengrija) vartus ir padėjo Turino „Juventus“ (Italija) laimėti 2:1. Tai buvo 131-as puolėjo įvartis per 172-ejas rungtynes Čempionų lygoje.

Geriausių visų laikų snaiperių penketuke yra dar trys karjeras tebetęsiantys futbolininkai: Lionelis Messi (118 įv.), Robertas Lewandowskis (70 įv.) ir Karimas Benzema (67 įv.). Tarp jų įsiterpęs Raulis (71 įv.).


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)