„AC Milan“ komandos veteranas stebisi matydamas save populiariame FIFA futbolo simuliatoriuje. Švedas socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad jis nėra davęs sutikimo „EA Sports“ naudoti jo atvaizdą žaidime.

Virtualiu futbolu nesusižavėjęs puolėjas klausimus iškėlė „FIFPro“ sąjungai – tai yra tarptautinė žaidėjų sąjunga, kuri bendradarbiauja su „EA Sports“ ir kitais žaidimų kūrėjais parduodant teises į futbolininkų atvaizdus.

„Kas davė leidimą „EA Sports“ naudoti mano vardą ir veidą? FIFPro? Nemanau, kad esu FIFPro narys, o jei ir esu – mane ten keistais manevrais įkišo be mano žinios. Esu tikras, kad niekada neleidau pelnytis FIFA ir FIFPro iš mano atvaizdo“, – rašė Z. Ibrahimovičius.

„AC Milan“ žvaigždė vėliau pridūrė išsiaiškinęs, jog be jo sutikimo „EA Sports“ pelnosi iš jo atvaizdo ir vardo jau daugybę metų, o dabar atėjo laikas tyrimui.


Netrukus Z. Ibrahimovičiaus įrašus pakomentavo kitas garsus futbolininkas Garethas Bale’as. Londono „Tottenham“ puolėjas paklausė, kas yra „FIFPro“ ir pridėjo grotažymę „Laikas tyrimui“.

Pasak pranešimų spaudoje, į Z. Ibrahimovičiaus žinutę atsiliepė ir šimtai kitų profesionalių futbolininkų, kurie taip pat yra pasiryžę ginti teises į savo atvaizdą.

„EA Sports“ į Z. Ibrahimovičiaus pareiškimą reagavo trumpai. Kompanija pareiškė turinti sutartį su „AC Milan“ ekipa, o šios sutarties dėka ji yra įgijusi teisę naudoti visų klubo futbolininkų vardus ir atvaizdus.

Priminsime, jog save matyti virtualiame futbole nori ir ne visi žaidėjai iš Lietuvos. Nors „Konami“ pastaraisiais metais „Pro Evolution Soccer“ žaidime atkuria Lietuvos rinktinę, Arvydas Novikovas yra pareikalavęs jo atvaizdo žaidime nenaudoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)