Jame ketvirtą pergalę iš eilės įsirašė penkiskart planetos čempionai Brazilijos futbolininkai, kurie Montevidėjuje 2:0 (2:0) pranoko Urugvajaus atstovus.

Brazilams, kurie ir vėl vertėsi be Neymaro, po įvartį pirmame kėlinyje pelnė Arthuras (33 min.) ir Richarlisonas (45 min.).

Tuo metu šeimininkai, kurių gretose gretose trūko Luiso Suarezo, mačą baigė be 71 min. iš aikštės išvaryto Edisono Cavani.

Įdomu, kad nuo to laiko, kai 2016 m. prie rinktinės vairo atsistojo Tite, brazilai dar nepralaimėjo nė vieno kvalifikacinio susitikimo – 14 laimėjo ir 2 sužaidė lygiosiomis.

Keturiomis pergalėmis atranką pradėjusi „Selecao“ artėja link rekordinio savo starto: 1970-aisiais, vedami Tostao ir Pele, ji laimėjo visus šešis savo mačus prieš pasaulio pirmenybes Meksikoje.

Savo principinių varžovų toli į priekį nepaleidžia Argentinos komanda, kuri Limoje identišku rezultatu 2:0 (2:0) susitvarkė su Peru pajėgomis.

Po kartą tikslūs buvo Nicolas Gonzalezas (17 min.) ir Lautaro Martinezas (28 min.).

Peru gynyba ir vėl sustabdė Lionelį Messį – peruiečiai Leo neleido pasižymėti nė sykio per šešias tarpusavio akistatas šiame turnyre.

L. Messi šioje atrankoje apskritai dar neprabilo iš žaidimo: vienintelį savo įvartį pirmame ture jis pelnė realizavęs 11 metrų baudinį.

Iškovoję trečią pergalę iš keturių galimų argentiniečiai pakilo į antrą turnyro lentelės vietą.

Didžiausią pergalę į savo futbolo istorijos metraščius įtraukė Ekvadoro rinktinė, kuri sostinėje net 6:1 (4:1) suvažinėjo demoralizuotą Kolumbijos kolektyvą.

Kolumbiečiai, praėjusiame ture namuose 0:3 neprilygę Urugvajui, Kite nesužaidus nė 40 minučių jau atsiliko 0:4.

Vienintele paguoda Carlosui Queirozui ir jo auklėtiniams tapo tikslus Jameso Rodriguezo 11 m baudinys.

Iki šiol skambiausia ekvatoriečių pergalė buvo pasiekta 1993-aisiais prieš venesueliečius – 5:0.

Skaudžią nesėkmę patyrė ir Čilės futbolininkai, kurie Karakase 1:2 (1:1) nusileido iki tol nė taško neturėjusiai Venesuelos rinktinei.

Čiliečių nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir įspūdingą formą puolime pastaruoju metu demonstruojančio kapitono Arturo Vidalio įvartis.

Pirmąsyk ne tuščiomis iš Paragvajaus grįžta Bolivijos vyrai, kurie Asunsjone netgi buvo arčiau pergalės – 2:2 (2:1).

Tai – pirmas atvejis per 10 bandymų, kai boliviečiai iš Paragvajaus parsiveža apčiuopiamų lauktuvių, t. y. taškų.

Atrankos kovos atsinaujins kovo pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)