Jie lemiamose sezono rungtynėse LFF stadione 3:0 (2:0) pranoko Marijampolės „Sūduvą“ ir dviem taškais pralenkė ją turnyro lentelėje.

Gerokai aktyviau susitikimą pradėjo situacijos turnyro lentelėje įpareigoti žaliai-balti ir jau 13 min. patyręs Saulius Mikoliūnas uždirbo 11 metrų baudinį. Jį šaltakraujiškai realizavo Hugo Videmontas – 1:0.

Nė nespėjus atsitokėti po pirmojo nokdauno svečiams netrukus buvo suduotas ir antras smūgis: 17 min. po sumaišties baudos aikštelėje rezultatą iš arti padvigubino Andrija Kaludžerovičius – 2:0.

Kėliniui įpusėjus „Sūduva“ kiek atsigavo ir buvo labai arti to, kad netgi sušvelnintų rezultatą. Vis dėlto 29 min. Thomui Salamonui pasiuntus kamuolį į šeiminininkų vartus mačo teisėjas iš Latvijos įvartį atšaukė dėl menamos Mihreto Topčagičiaus pražangos puolime. Suvalkiečiai ilgai nenorėjo sutikti su tokiu arbitro sprendimu ir vaizdo pakartojimas patvirtintino jų pretenzijų pagrįstumą – panašu į tai, kad ataka ir jos finišas buvo visiškai legalūs.

Antrame kėlinyje bet kokią intrigą galutinai išsklaidė H. Videmontas, kuris nutrūkus „Sūduvos“ išpuoliui išbėgo vienas prieš Ivaną Kardumą ir pasižymėjo dar kartą – 3:0.

Būtent prancūzas su 13 įvarčių ir tapo rezultatyviausiu A lygos sezono žaidėju.


Trijų pastarųjų sezono nugalėtoja „Sūduva“ prieš paskutinį turą buvo vienu žingsneliu arčiau trofėjaus, nes pirmavo 1 tašku. Suvalkiečius šeštadienį tenkino ir lygiosios, tuo metu žalgiriečiams buvo reikalinga tik pergalė.

Marijampoliečiai šiemet pralaimėjo visus finalus. Prieš tai lemiamame mūšyje dėl LFF taurės po 11 metrų baudinių serijos netikėtai nusileido „Panevėžiui“.

Be titulo rizikavęs likti „Žalgiris“, kuris diktavo futbolo madas Lietuvoje prieš įsigalint „Sūduvai“ – 2013, 2014, 2015 ir 2016 metais, susigrąžino šlovę 2020-aisiais.

Prieš žalgiriečius penkis sezonus iš eilės mūsų šalies futbolo padangėje dominavo Panevėžio „Ekranas“, triumfavęs 2008, 2009, 2010, 2011 ir 2012 m.

Įdomu, kad jau sekmadienį Minske itin svarbias UEFA Tautų lygos rungtynes su Baltarusijos komanda žais ir Lietuvos rinktinė, kuri dėl A lygos grandų mūšio bus priversta verstis be „Žalgirio“ žaidėjų.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)