M. Kuklys – vienintelis žalgirietis, kuris po klubo atsikūrimo žaidė visose keturiose čempioniškose komandose. Su „Žalgiriu“ A lygos čempionų taurę jis kėlė 2013, 2014, 2015 ir 2016 metais.

Pasak futbolininko, pirmieji su komanda iškovoti trofėjai įsiminė labiausiai – tiek taurės trofėjus, tiek A lygos nugalėtojų titulas.

Jie pasižymėjo ir išskirtine drama: „Žalgiris“ taurės finalą laimėjo po baudinių serijos, o lygoje kitąmet prireikė pagalbos iš Gargždų „Bangos“, kuri atėmė taškus iš Klaipėdos „Atlanto“.

„Pirmasis atgimusios komandos titulas buvo 2012 metais, laimėjome taurę. Emocijos buvo nerealios. 2013 metų sezone buvo keistas finišas. Nors ir pralaimėjome paskutines rungtynes, bet kitame stadione susiklosčius teigiamam rezultatui tapome čempionais, – prisiminė M. Kuklys. – Pirmą kartą laimėti ir tapti Lietuvos čempionu buvo tikrai nuostabu. Emocijos buvo pačios geriausios iki šių dienų. Kiti čempionų titulai irgi svarbūs, bet pirmas yra pirmas. Nėra ko lyginti.“

„Žalgirio“ čempioniška serija nutrūko 2017 metais. Kaip ir dabar, Vilniaus ekipa atsiliko vienu tašku ir privalėjo paskutinėse rungtynėse įveikti „Sūduvą“. Tačiau tuomet rungtynės vyko Marijampolėje, o dabar vyks Vilniuje.

Tose rungtynėse dalyvavęs M. Kuklys vylėsi, jog savame stadione nors ir be žiūrovų, sėkmė pakryps jo komandos naudai.

„Tada buvo tokia pat situacija turnyro lentelėje, bet tada važiavome žaisti pas juos. Šį kartą žaisime mūsų aikštėje. Esame maksimaliai nusiteikę susigrąžinti čempionų titulą. Tai labai svarbu ir mums, žaidėjams, ir aistruoliams, ir visai Vilniaus bendruomenei“, – kalbėjo saugas.

Lemiamos A lygos rungtynės suplanuotos lapkričio 14 d., šeštadienį, nuo 15 val.

Rungtynės dėl karantino sąlygų vyks be žiūrovų. Dvikovą bus galima tiesiogiai stebėti per DELFI TV arba internetu.

Šiuo metu turnyro lentelėje „Sūduva“ vienu tašku lenkia žalgiriečius. Taigi, ketvirtą A lygos čempionų titulą paeiliui marijampoliečiams garantuotų ir lygiosios sostinėje. Vilniečius tenkina tik pergalė. Galima prisiminti, kad šios lemiamos rungtynės keletą kartų buvo nukeltos dėl „Sūduvos“ gretose siautėjusio koronaviruso.

Standings provided by SofaScore LiveScore


„Žalgiris“ paskutines rungtynes sužaidė spalio 20 d. Gargžduose prieš „Bangą“. Po šios akistatos vilniečiai planavo ir taip nemažą 11 dienų pertrauką, tačiau ji gerokai išsitęsė.

„Situacija tikrai savotiška. Dėl koronaviruso visas sezonas toks, o dabar dar 25 dienas nežaidėme rungtynių. Patirtis tikrai unikali – tiek žaidėjams, tiek treneriams. Pačiam taip atsitiko pirmą kartą ir turbūt bet kuris kitas pasakytų tą patį“, – pripažino Vilniaus ekipos treneris Aliaksejus Baga.

36 metų ekipos veteranas Sauliu Mikoliūnas antrino, kad per savo ilgą karjerą su tuo susidūrė pirmą kartą: „Situacija neeilinė, net nežinojome kaip elgtis. Tai mus privertė būti be rungtynių ciklo. Šiuo atžvilgiu sąlygos bus vienodos tiek mums, tiek „Sūduvai“, abi komandos prarado žaidybinį ritmą. Kiek bus kokybės sunku pasakyti, bet bus labai daug kovos, nes rungtynių kaina labai didelė. Laukia intriguojančios rungtynės.“

Anot A. Bagos, „Žalgiris“ per pertrauką nutarė nežaisti kontrolinių rungtynių, nes tai būtų nemaža rizika užsikrėsti koronavirusu, o tai būtų grėsmė apskritai šiemet nebaigti čempionato.

„Nutarėme tik treniruotis, palaikyti tonusą. Tikiuosi, kad to žaidybinio tonuso nepraradome. Dabar laukia auksinės rungtynės, kurioms ruošėmės, jų laukėme su nekantrumu. Žaidėjų nusiteikimu nuo paskutinių rungtynių su „Banga“ iki dabar esu labai patenkintas. Vaikinai supratingai ir labai profesionaliai pažiūrėjo į visus pasikeitimus. Tai, ko prašėme, jie įvykdė pilnai. Todėl prieš šias rungtynes mintys labai optimistinės“, – tikino treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)