Lemiamose UEFA Euro 2020 kvalifikacinio etapo rungtynėse Balkanų regiono atstovai išvykoje 1:0 (0:0) pranoko Sakartvelo futbolininkus.

Nors rungtynėse vyko Tbilisyje, o šeimininkai kamuolį kontroliavo ilgiau ir dažniau kėlė grėsmę varžovų vartams, savos sienos jiems nepadėjo.

Vienintelis mačo įvartis krito 56 min. – pasižymėjo 37-erių makedonų veteranas Goranas Pandevas.

Pralaimėjusi Sakartvelo rinktinė Europos čempionate iki šiol taip pat nėra dalyvavusi.

Šiaurės Makedonija automatiškai pateko į sąlyginai silpną C grupę, kurioje žais su Nyderlandais, Ukraina ir Austrija.

Ketvirtadienio vakarą paaiškės dar trys, jau paskutinės Europos čempionato dalyvės. Dėl kelialapių į turnyrą kovos Vengrijos – Islandijos, Šiaurės Airijos – Slovakijos, Serbijos – Škotijos poros.

Iš 2020-ųjų į 2021-uosius perkeltas Europos futbolo čempionatas vyks kitų metų birželio – liepos mėnesiais. Pagal pirminį planą čempionatas turėjo vykti 12 skirtingų šalių. Kol kas galutinis sprendimas dėl jo vykdymo vietos nėra priimtas.

Čempionate dalyvaus 24 komandos. Nors yra perkeltas, čempionatas vis tiek turi Euro 2020 pavadinimą.

Čempionato dalyvės:

Turkija, Italija, Velsas, Šveicarija, Danija, Suomija, Belgija, Rusija, Nyderlandai, Ukraina, Austrija, Šiaurės Makedonija, Anglija, Kroatija, Čekija, Ispanija, Švedija, Lenkija, Portugalija, Prancūzija, Vokietija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)