Pastarąjį kartą 500 žiūrovų vidurkį A lyga buvo pasiekusi 2015 metais, kai rungtynes vidutiniškai stebėjo po 502 žiūrovus.

„Lietuvoje žmonės domisi futbolu, myli šį žaidimą, dėl to abejonių nebuvo niekada, – sakė A lygos prezidentas Janas Nevoina. – A lygos čempionato lygis auga, žmonės tai įvertina ir vis gausiau grįžta į stadionus. Rezultatai galėtų būti dar geresni, bet dėl COVID-19 taikyti žiūrovų skaičiaus ribojimai dažnai neleido į stadionus priimti tiek žmonių, kiek buvo norinčių. Tai, be abejo, sumažino ir galimą sezono statistinį vidurkį.“

2020-ųjų A lygos istorinėje statistikoje 3 mačai liks be žiūrovų (įskaitant šeštadienį vyksiančias rungtynes tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“), 7 kartus komandoms teko laikytis 300 žiūrovų limito, 9 kartus – 700 ir 26 kartus – 1000.

„Sūduvos“ ir „Žalgirio“ tarpusavio mačai šiemet dėl COVID-19 nukentėjo labiausiai. Į vienerias rungtynes, kurioms taikytas 700 žiūrovų limitas, marijampoliečiai net nepardavinėjo bilietų, du kartus į rungtynes galėjo patekti tik 1 000 žiūrovų, o lemiamas sezono mačas vyks be žiūrovų.

Lankomiausia A lygos komanda išliko „Sūduva“, kurios rungtynes Marijampolėje vidutiniškai stebėjo 723 žiūrovai. Antrą vietą užėmė „Žalgiris“ (709), trečią – „Panevėžys“ (685), tačiau nuo jo tik simboliškai atsiliko Gargždų „Banga“ (682).

Penkti šiame sąraše buvo Vilniaus „Riteriai“ (412), o šeštąją vietą užėmė naujojo Kauno stadiono statybų pabaigos laukiantis ir savo akademijos stadione laikinai rungtyniaujantis „Kauno Žalgiris“ (355).

„Labai džiaugiamės dėl „Bangos“ sugrįžimo į A lygą, tokie futbolo miestai kaip Gargždai, be jokių abejonių, nusipelno vietos tarp stipriausiųjų, – sakė J. Nevoina. – Tikimės, kad 2021 m. A lygos geografija dar išsiplės ir galėsime džiaugtis dar geresniu rungtynių lankomumu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)