Šalies čempionai „Liverpool“ futbolininkai išvykoje 1:1 sužaidė su vicečempionais „Manchester City“.

Atviru futbolu ir pavojingų atakų gausa pažymėtose rungtynėse pirmieji pasižymėjo svečiai: 13-ąją minutę Sadio Mane išprovokavo varžovo pražangą baudos aikštelėje, o 11 metrų baudinį realizavo Mohamedas Salah.

31-ąją minutę lygybę atstatė Gabrielis Jesusas, kuris sulaukęs Kevino De Bruyne perdavimo meistriškai apsisuko su kamuoliu bei pasiuntė jį į Alissono Beckerio ginamus vartus.


Nors mačo pradžioje dominavo „Liverpool“, po praleisto įvarčio Jurgeno Kloppo auklėtiniai prarado iniciatyvą. „Man City“ pradėjo kurti vieną išpuolį po kito, o sužaidus 42 minutes baudinys buvo paskirtas jau į „raudonųjų“ vartus.

Baudos aikštelėje ranka sužaidė Joe Gomezas, tačiau Pepo Guardiolos treniruojama komanda tokia dovana nepasinaudojo. 11 metrų baudinį realizuoti stojęs K. De Bruyne nepataikė į vartus.

Antrajame kėlinyje tęsėsi atkakli kova, bet rezultatas taip ir nepakito. „Liverpool“ rungtynes baigė be vieno svarbiausių savo žaidėjų – traumą patyrė krašto gynėjas Trentas Alexanderis Arnoldas.

Po septynių turų lygoje pirmavusi Liverpulio ekipa lyderės poziciją prarado. Čempionus turnyrinėje lentelėje aplenkė sekmadienį pergales iškovojusios „Leicester City“ ir Londono „Tottenham“ ekipos.

„Leicester“ namie 1:0 palaužė „Wolverhampton“. Vienintelį įvartį 15-ąją minutę pelnė Jamie Vardy, realizavęs 11 metrų baudinį.

„Tottenham“ svečiuose 1:0 nugalėjo „West Bromwich Albion“. Jose Mourinho kariauna sveiką kailį išnešė mačo pabaigoje – 88-ąją minutę pasižymėjo Harry Kane‘as.

Paskutinėse sekmadienio rungtynėse Londone buvo užfiksuota didžiausia turo staigmena. „Arsenal“ namuose 0:3 nepasipriešino Birmingamo „Aston Villa“ futbolininkams.

Svečiai pasižymėjo jau 1-ąją minutę, bet įvartis po VAR peržiūros nebuvo įskaitytas dėl nuošalės. Vis dėlto 25-ąją minutę „Aston Villa“ buvo priekyje po Bukayo Saka įvarčio į savo vartus.

Antrajame kėlinyje „kanonierių“ viltis išsigelbėti sudaužė Ollie Watkinsas. Puolėjas mušė įvarčius 72-ąją ir 75-ąją minutėmis bei leido savo komandai džiaugtis netikėtai lengva pergale.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)