Nyderlandų čempionai svečiuose 2:1 įveikė „Midtjylland“ futbolininkus ir pasiekė pirmą pergalę šio sezono Čempionų lygoje.

Rungtynės buvo įsimintinos ir dėl abiejų „Ajax“ įvarčių.

20-metis krašto puolėjas iš Brazilijos Antony atidarė savo įvarčių sąskaitą Čempionų lygoje sužaidus vos 47 sekundes, o dar vienas jo taiklus smūgis vėliau nebuvo įskaitytas dėl nuošalės po VAR peržiūros.

Sužaidus 13 min. svečių persvarą padvigubino D. Tadičius.

„Ajax“ atakuojant danų vartininkas Mikkelis Andersenas rankomis čiupo komandos draugo jam atgal paridentą kamuolį. Teisėjas iš Škotijos Bobby Maddenas nedvejodamas užfiksavo taisyklių pažeidimą ir skyrė laisvą smūgį pastatydamas kamuolį ant vartininko aikštelės linijos.

Visi 11 „Midtjylland“ futbolininkų susigrūdo į savo vartus, taip bandydami uždengti kuo didesnį jų plotą. Nepavyko: Quincy Promesas parito kamuolį D. Tadičiui, o 31-erių serbas mušė į viršutinį vartų kampą.

Nors Čempionų lygos naujokai jau po 5 min. sušvelnino atsilikimą pasižymėjus Andersui Dreyeriui, iškovoti pirmojo taško istorijoje neišėjo.

Po trijų turų „Midtjylland“ lieka D grupės dugne, o „Ajax“ (4 taškai) pakilo į antrą vietą. Kitose pogrupio rungtynėse lyderis „Liverpool“ (Anglija, 9 tšk.) namuose 5:0 sutriuškino Bergamo „Atalanta“ (Italija, 4 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)