Pirmąjį nukalė titulą ginantis Miuncheno „Bayern“. Vokiečiai permainingose rungtynėse svečiuose 6:2 nepaliko vilčių „Salzburg“ ekipai.

Bavarai laimėjo jau 14-ą Čempionų lygos mačą iš eilės. Praėjusiame sezone „Bayern“ nuskynė visas 11 pergalių, o naujos kampanijos starte paeiliui pranoko tris varžovus.

Tiesa, Vokietijos čempionų strategas Hansas-Dieteris Flickas iš laimės šįkart netirpo – jo auklėtiniai antradienį iniciatyvą perėmė tik antro kėlinio pabaigoje. Iki 79-os min. rezultatas buvo lygus (2:2), ir austrai turėjo galimybių išsiveržti į priekį.

„Žiūrovams šios rungtynės turėjo patikti, bet treneriams – nelabai“, – prakaitą po nuožmios kovos braukė 55-erių specialistas.


Vis dėlto H. D. Flickui patirtų išgyvenimų tik pavydėti gali jo kolega iš Marselio „Olympique“ Andre Villasas-Boasas.

Prancūzai svečiuose 0:3 nusileido „Porto“ futbolininkams. Ypač pralaimėjimas tautiečiams įaudrino „Olympique“ trenerį iš Portugalijos.

„Tam, kad būtumei mėšlas Čempionų lygoje, turi bent jau į ją patekti. Mes tai padarėme. Ir mes apsidergėme, – pyko A. Villasas-Boasas. – Mes kaskart nusižudome. Patys varžovams pasiūlome įvarčių į savo vartus. Čempionų lyga mums greitai baigsis, bet prieš tai bent jau norėčiau išsaugoti klubo reputaciją.“


Pastarosios tikrai nepuošia faktas, kad 1993 metais stipriausia Europoje tapusi Marselio ekipa dabar skaičiuoja rekordinę nesėkmių seriją prestižiniame žemyno turnyre.

Nuo 2012-ųjų „Olympique“ suklupo 12 kartų iš eilės, įskaitant tris pralaimėjimus šiame sezone.

Tiesa, kol kas Prancūzijos vicečempionai gėdingu įrašu Čempionų lygos metraščiuose dar dalinasi su Briuselio „Anderlecht“ (Belgija), kuris 12 nesėkmių paeiliui fiksavo 2003-2005 metais.

Tapti vienvaldžiais „lyderiais“ A. Villaso-Boaso auklėtiniai gali lapkričio 25 d., kuomet atsakomosiose C grupės rungtynėse namuose priims tą patį „Porto“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)