Kelerius pastaruosius metus su motorinio neurono liga kovojęs M. Žaliūkas buvo vienas sėkmingiausių Lietuvos futbolininkų, kuriam per karjerą teko žaisti ne viename elitiniame klube.

Didžiąją karjeros dalį kaunietis žaidė Škotijoje, kur 2007-2013 metais vilkėjo Edinburgo „Hearts“, o 2014-2015 metais – Glazgo „Rangers“ marškinėlius.

Po BBC pranešimo apie M. Žaliūko mirtį, „Hearts“ ir „Rangers“ reiškė užuojautą futbolininko šeimai socialiniuose tinkluose.


„Visi „Hearts“ klube esame sukrėsti dėl žinios apie Mariaus Žaliūko mirtį. Siunčiame meilę Mariaus šeimai ir draugams. Jis buvo mūsų kapitonas, laimėjęs Škotijos taurę. Šią pergalę skiriame tau, kapitone“, – rašė „Hearts“ paskyra.

Užuojautą reiškė ir Edinburgo komandos vyriausiasis treneris Robbie Nelsonas, kuris pats žaidė su lietuviu 2007-2009 metais.

„Šį vakarą „Rangers“ klubas yra šokiruotas ir nusiminęs dėl Mariaus Žaliūko mirties sulaukus vos 36-erių. Šiuo sunkiu metu mūsų vadovų ir žaidėjų mintys yra kartu su Mariaus šeima“ – rašė „Rangers“ komandos atstovai.


Bene aukščiausias M. Žaliūko karjeros taškas – 2013-2014 metų sezonas, kurį atletas praleido legendiniame „Leeds United“ klube. Šį sezoną į Anglijos „Premier“ lygą grįžusi komanda taip pat yra sukrėsta.

„Visi „Leeds United“ komandos nariai mintimis dabar yra su Mariaus Žaliūko šeima ir draugais“, – rašė „Leeds United“ paskyra „Twitter“ tinkle.


2006-2016 metais Lietuvos rinktinės garbę gynęs M. Žaliūkas karjerą 2016 metais baigė Vilniaus „Žalgirio“ ekipoje, su kuria jis tapo Lietuvos čempionu.

Per savo karjerą M. Žaliūkas rungtyniavo ir Kauno „Inkare“, „FBK Kaune“ bei „Šilutėje“.

Atsiveikinimas su žaidėju vyks laidojimo namuose „Rimtis“ (A. Juozapavičiaus pr. 1, Kaunas) lapkričio 4 dieną nuo 16:00 val. iki 20:00 val. ir lapkričio 5 dieną nuo 9:00 iki 13:30 val.

Laidojimas vyks lapkričio 5 dieną 13:30 val. Romainių 1-ose kapinėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)