Atvirose rungtynėse abi komandos kūrė vieną progą po kitos, tačiau pirmoje susitikimo dalyje įvarčių pasiekti nepavyko. „Kauno Žalgirio“ vartus užtikrintai gynė pirmas oficialias rungtynes „Kauno Žalgirio“ pagrindinėje komandoje sužaidęs Airidas Mickevičius.

Antroje rungtynių dalyje vaizdas aikštėje nesikeitė – abi komandos žaidė atakuojantį futbolą, o pirmieji įvartį pasiekė žalgiriečiai.

52-ąją minutę perdavimą iš krašto gavęs puolėjas Philipas Otele pasiuntė kamuolį į vartus, o vėliau paaiškėjo, kad šis įvartis buvo pergalingas.

Iki susitikimo pabaigos abi komandos turėjo savo šansų, o bene geriausio iš jų neišnaudojo galva į varžovų vartus smūgiavęs Linas Pilibaitis.

Nuaidėjus finaliniam teisėjo švilpukui kauniečiai stadione buvo apdovanoti – Lietuvos futbolo federacijos atstovai komandai įteikė A lygos trečiosios vietos laimėtojų taurę ir bronzos medalius.

LFF taurę prieš savaitę laimėjęs „Panevėžys“ šio sezono paskutiniąsias A lygos rungtynes savo aikštėje žaidė su Gargždų „Banga“. Šis susitikimas baigėsi lygiosiomis rezultatu 1:1.

Nuo pat rungtynių pradžios šeimininkai įgijo teritorinę bei žaidybinę persvarą. Mačo pradžioje žymiai dažniau veiksmas vyko prie „Bangos“ vartų. Pirmojo įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Jau 13-ąją susitikimo minutę Jorge Eliasas smūgiu iš baudos aikštelės ribų krisdamas nuginklavo svečių ekipos vartininką Igną Driomovą.

Įmušę įvartį panevėžiečiai ir toliau nemažino apsukų, o gausiomis pajėgomis atakavo „Bangos“ komandos vartus. Nepaisant to, 22-ąją susitikimo minutę svečiams pavyko išlyginti rezultatą. Vienos iš retų svečių atakų metu tiksliu smūgiu pasižymėjo baudos aikštelėje be priežiūros paliktas „Bangos“ futbolininkas Renato Matosas.

Išlyginę rezultatą svečiai pradėjo rungtyniuti aktyviau ir surengė kelis reidus prie šeimininkų vartų. Panevėžiečiai rungtyniavo gana tiksliai, o jų vartininkas Šarūnas Jurevičius daug darbo neturėjo.

Mačo pabaigoje šeimininkai užgulė gargždiškių vartus ir stengėsi įmušti pergalingą įvartį. Po Elivelto smūgio kamuolys sudrebino „Bangos“ vartų skersinį.

Jau per teisėjo pridėtą laiką Justinas Januševskis pavojingai smūgiavo galva, bet kamuolys praskriejo šalia svečių ekipos vartų virpsto. Susitikimas baigėsi lygiosiomis 1:1.

Susitikimas su gargždiškiais panevėžiečiams buvo paskutiniosios rungtynės šių metų Lietuvos A lygos čempionate. Surinkusi 12 taškų „Panevėžio“ komanda Lietuvos A lygos čempionate užėmė penktąją vietą. Gargždų klubas su 16 taškų džiaugiasi ketvirta vieta.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)