„Panevėžys“ finalo rungtynėse namuose su šalies čempione Marijampolės „Sūduva“ sužaidė 1:1, o per pratęsimą suvalkiečius nugalėjo 5:4. Vienintelis savo smūgio baudinių serijoje nerealizavo Aleksandras Živanovičius.

2015 metais įkurtam „Panevėžiui“ iškovota LFF taurė yra pirmasis trofėjus klubo istorijoje. Ši istorinė pergalė padovanojo panevėžiečiams kelialapį į kito sezono UEFA Europos lygos atrankos varžybas.

A lygoje paskutinę vietą užimantį, tačiau taurės varžybose staigmeną pateikusį „Panevėžį“ treniruojantis J. Martinsas dėkojo visiems prie to prisidėjusiems, o kalbėdamas apie mamą sunkiai tramdė ašaras.

„Rungtynės buvo sunkios, bet mes protingai gynėmės, bandėme kurti progas kontraatakose. Nusipelnėme laimėti, nes buvome pasiruošę viskam. Treniruotėse šlifavome visas detales, o daug dirbome ir su baudiniais.

Futbolas suteikė mums šansą laimėti šį klubui ir miestui svarbų titulą, o pergalę iškovojo ne tik futbolininkai, bet ir daugybė žmonių, kurie jais tikėjo. Dėkoju „Panevėžio“ darbuotojams, vadovams, trenerių štabui.

Noriu padėkoti ir savo šeimai. Šiandien galvoju apie savo mamą, kurios su manimi jau nėra. O žaidėjai – jie labai daug dirbo, laukė šio momento ir jo nusipelnė. Šį titulą žaidėjai užsidirbo ne tik rungtyniaudami finale, bet ir dirbdami visą šį sezoną.“, – kalbėjo portugalas.

Tuo metu „Sūduvos“ vairininkas Saulius Širmelis teigė, jog „Panevėžiui“ nusišypsojo sėkmė.

„Nuotaikos tikrai nekokios. Sveikinimai „Panevėžio“ komandai, kuri labai norėjo laimėti ir loterijoje ištraukė laimingą bilietą. Turiu galvoje 11 metrų baudinius. Rungtynės buvo tokios, koks ir turėtų būti finalas. Be ypatingo grožio, bet pilnos kovos.

Toliau bus rungtynės su „Žalgiriu“. Matysime, svarbu dabar išsilaižyti žaizdas, nes dabar trūko šešių žaidėjų. Ypatingai sumažėjęs atakos potencialas. Priekyje laukia sudėtingi dalykai“, – kalbėjo S. Širmelis.

Spalio 31-ąją Vilniuje vyksiančioje „Sūduvos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ akistatoje spręsis A lygos nugalėtojai. Prieš paskutinį turą marijampoliečiai turi vieno taško pranašumą, todėl ketvirtąjį iš eilės čempionų titulą Vilniuje jiems garantuos pergalė arba lygiosios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)