„Panevėžys“ 11 metrų baudinių serijoje palaužė Marijampolės „Sūduvą“ bei iškovojo pirmąjį titulą klubo istorijoje.

Triumfas LFF taurėje padovanojo „Panevėžiui“ vietą kito sezono UEFA Europos lygos atrankoje.

Pirmasis mačo įvartis krito 25-ąją minutę, kai varžovus aplenkęs Ernestas Veliulis paliko už savęs ir vartininką Ivaną Kardumą bei pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Pranašumu „Panevėžys“ džiaugėsi neilgai. Jau po minutės į šeimininkų vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, kurį realizavo Renanas Oliveira.

Vėliau vyko apylygė kova, kuri daugiau įvarčių nepadovanojo, todėl komandoms teko žaisti pratęsimą.

Pratęsimo metu „Sūduva“ sukūrė kelias pavojingas progas, bet „Panevėžys“ atsilaikė.

11 metrų baudinių seriją panevėžiečiai laimėjo 5:4. Vienintelis savo šanso nerealizavo „Sūduvos“ gynėjas Aleksandras Živanovičius, kurio smūgį atlaikė Rafaelis Broetto.

Panevėžio triumfas LFF taurėje

Pernai LFF taurės finale „Sūduva“ 4:0 sutriuškino Gargždų „Bangą“.

Marijampolės ekipa šiemet gali likti ir be trofėjų. Triskart šalies čempionai vasarį pralaimėjo LFF Supertaurę Vilniaus „Žalgiriui“, o šiai ekipai gali būti atiduotas ir A lygos titulas. Vieno taško pranašumą turintys Sauliaus Širmelio auklėtiniai spalio 31-ąją su vilniečiais žais lemiamas paskutines sezono rungtynes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)