„Manau, taip, jei nebuvo konkrečių sveikatos priežiūros institucijų leidimų“, – sakė ministras „Radio Uno“, paklaustas, ar 35 metų portugalas pažeidė COVID-19 taisykles.

C. Ronaldo gali būti skirta bauda už tai, kad praėjusią savaitę prisijungė prie Portugalijos nacionalinės ekipos, nors Turino „Juventus“ buvo izoliacijoje, dviem klubo darbuotojams nustačius koronavirusinę infekciją.

Penkiskart „Auksiniu kamuoliu“ (Ballon d'Or) apdovanotam futbolininkui pirmadienį buvo testu patvirtinta COVID-19. Sekmadienį Portugalijos ekipa Paryžiuje sužaidė lygiosiomis 0:0 su Prancūzijos rinktine. Trečiadienį Ch. Ronaldo privačiu lėktuvu parskrido į Italiją.

„Juventus“ prezidentas Andrea Agnelli ketvirtadienį sakė, kad jo klubas paisė protokolo, ir paragino Sveikatos apsaugos bei Vidaus reikalų ministerijas išsiaiškinti, kokias taisykles pažeidė portugalų futbolo žvaigždė.

„Cristiano Ronaldo sugrįžo į Italiją medicininiu skrydžiu su atitinkamų sveikatos institucijų leidimu, išduotu žaidėjo prašymu, ir toliau izoliuosis savo namuose“, – rašoma „Juventus“ išplatintame pareiškime.

Visas „Juventus“ klubas trečiadienį vakare vėl izoliavosi, kai koronavirusinė infekcija buvo nustatyta amerikiečiui saugui Westonui McKennie.

Tiek W. McKennie, tiek C. Ronaldo bent dešimt dienų turi praleisti karantine. Prie komandos draugų jie galės prisijungti tik tada, kai jų testai dėl koronaviruso bus neigiami.

„Manau, šiuo metu galiojantys protokolai sporto čempionatams – tiek Italijos futbolo aukščiausiajai lygai, tiek sporto asociacijoms ir klubams – yra teisingi, tačiau jų turi būti paisoma“, – sakė sporto ministras.

„Jei kažkas jų nepaiso, turime tokius atvejus, apie kuriuos skaitome naujienų skiltyse“, – pridūrė jis.

Pagal UEFA taisykles, žaidėjas likus savaitei iki europinių rungtynių turi pateikti įrodymą, kad nebeserga.

C. Ronaldo, kuriam teks praleisti spalio 20 dieną numatytas Čempionų lygos rungtynes tarp „Juventus“ ir Kijevo „Dynamo“, spalio 21-ąją turi sulaukti neigiamo koronaviruso testo rezultato, kad po savaitės galėtų žaisti išbėgti į aikštelę per dvikovą su „Barcelona“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)