Svečiai buvo pranašesni pagal visus statistikos komponentus: smūgius (atitinkamai 15 ir 7, į vartų plotą – 4 ir 1), kampinius (5 ir 2), kamuolio kontrolę (59 proc. ir 41 proc.), perdavimų tikslumą (81 proc. ir 70 proc.).

Vis dėlto nuogi skaičiai dar nereiškia, jog lietuviams LFF stadione svilo padai. Pasitikėjimą savo jėgomis pajutusi rinktinė pagaliau ištiesino nugarą ir varžovams pasiūlė įdomią kovą.

Pirmame kėlinyje arčiausiai tikslo buvo Albanijos krašto saugas Taulantas Seferi, kurio smūgį katės šuoliu atrėmė vartininkas Tomas Švedkauskas.

Po pertraukos greta virpsto mušė į varžovų baudos aikštelę įsiveržęs Arvydas Novikovas, o dar vieną jo bandymą neutralizavo vartus laiku palikęs Etritas Berisha.

Jau per pridėtą laiką pavojingoje pozicijoje atsidūrė Lorencas Trashi, šeimininkų laimei, po keitimo aikštėje pasirodęs albanas smūgiavo virš vartų.

„Kovingai pelnėme tašką, į kurį įdėjome daug širdies, daug fizinių jėgų. Galėjo viskas ir kitaip pasisukti, momentų buvo prie abiejų vartų. Bet mačiau norą nenusileisti žūtbūtinėje kovoje, už kurį turiu padėkoti komandai“, – komentavo Lietuvos rinktinės treneris Valdas Urbonas.

Būtent pirmame komandų tarpusavio susitikime išvykoje, kurį netikėtai laimėjo 1:0, lietuviai nutraukė kone ketverių metų seriją be pergalių oficialiose varžybose. Ir pradėjo kitą.

Praėjusią savaitę jie kontroliniame mače 3:1 pranoko Estiją ir Tautų lygoje sužaidė lygiosiomis 2:2 su Baltarusija.

V. Urbonas neslėpė, jog norint pataisyti nuolatinių nesėkmių apiplėšytą komandos reputaciją, jam vienodai svarbios buvo ir draugiškos rungtynės Taline.

„Pakankamai sudėtinga atlaikyti trejas rungtynes iš eilės, kai visoms atsakingai nusiteiki. Net ir mače prieš estus mes nesitaupėme: šiandieninė situacija spaudžia mus į kampą. Viešoji opinija yra svarbi, reikia kaskart demonstruoti gerą žaidimą. Visos šios rungtynės mums buvo orientuotos į rezultato siekimą. Džiugu, kad pasiekėme jį teigiamą“, – kalbėjo 52-ejų specialistas.

V. Urbonas taip pat atkreipė dėmesį, jog lyginant su jo debiutinėmis rungtynėmis prie nacionalinės komandos vairo pernai Liuksemburge, trečiadienį starto sudėtyje išliko tik du futbolininkai: Saulius Mikoliūnas ir A. Novikovas.

„Pakankamai žymus pokytis, kurį nulėmė įvairūs veiksniai. Reikia suprasti, kad norint išryškinti komandos branduolį reikalingas laikas. Ir dar mums reikalingi papildomi žmogiškieji resursai.

Labiausiai norisi turėti didesnį gynybos grandies žaidėjų pasirinkimą. Į tai reikia atkreipti ypatingą dėmesį ruošiant pamainą, kadangi vidurio gynėjų pozicijos yra kertinės, nuo jų labai daug kas priklauso“, – samprotavo treneris.


Tuo metu jo tiesioginis oponentas Edoardo Reja, kurio auklėtiniams per 180 žaidimo minučių taip ir nepavyko atrakinti lietuvių vartų, skėsčiojo rankomis.

„Per abu mačus sukūrėme 8 ar 9 progas, bet niekaip negalėjome jų realizuoti. Šiandien buvome arčiau pergalės nei Tiranoje, galėjome per pirmas 20 ar 30 min. „uždaryti“ rungtynes. Bet kažko trūko“, – apgailestavo italas, pasipiktinęs dėl pirmame kėlinyje neskirto, jo nuomone, akivaizdaus 11 m baudinio už šeimininkų žaidimą ranka savo baudos aikštelėje.

Primename, kad Tautų lygos starte rugsėjį V. Urbono auklėtiniai namuose nusileido Kazachstanui 0:2.

UEFA Tautų lygos grupių etapas finišuos kitą mėnesį. Lapkričio 15 d. Lietuvos rinktinė svečiuosis Baltarusijoje, o 18 d. – Kazachstane.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)