Valdo Urbono auklėtiniai jau ketvirtose rungtynėse iš eilės nepatyrė pralaimėjimo. Su albanais namuose buvo sužaista 0:0.

Svečiai iš Albanijos kontroliavo kamuolį 59 proc. rungtynių laiko bei kūrė vieną išpuolį po kito, tačiau daugumą jų sustabdė lietuvių gynybos linija, o nuo pačių pavojingiausių smūgių gelbėjo puikus vartininko Tomo Švedkausko žaidimas.

Albanai atliko 15 smūgių į vartus, iš kurių 4 – į vartų plotą. Lietuvos nacionalinė komanda į vartus smūgiavo 7 kartus, o į vartų plotą – 1 kartą. Du pavojingiausius išpuolius prie varžovų vartų surengė Arvydas Novikovas, tačiau abukart jam pritrūko tikslumo.

Kamuolys vienintelį kartą į vartų tinklą skriejo sužaidus pusvalandį. Vis dėlto šis lietuvių įvartis dėl jų pačių pražangos įskaitytas nebuvo.

37-ąją minutę albanai sukūrė bene pavojingiausią savo ataką. Taulantas Seferi stipriai smūgiavo į vartų kampą vienu lietimu, bet nuo įvarčio išgelbėjo puikiai sureagavęs T. Švedkauskas.

65-ąją minutę Albanija turėjo šimtaprocentinę progą, tačiau gynėjus už nugaros palikusio T. Seferį smūgį ir vėl atrėmė T. Švedkauskas.

UEFA Tautų lygos C diviziono 4 grupėje lietuviai ir albanai dabar yra surinkę po 5 taškus. Grupės lydere su 7 taškais tapo Baltarusija, kuri namie 2:0 įveikė Kazachstaną, su 4 taškais likusį grupės apačioje.

Ankstesniuose grupės mačuose Valdo Urbono auklėtiniai 0:2 nusileido Kazachstanui, bet 1:0 palaužė Albaniją, kuri šį trečiadienį siekė revanšo.

Praėjusį sekmadienį lietuviai namie 2:2 sužaidė su Baltarusijos futbolininkais, o prieš šias rungtynes draugiškame mače 3:1 įveikė Estiją.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)