Šeštadienį Panevėžyje turėjęs vykti susitikimas yra perkeltas į spalio 20 d., 18 val.

Dėl to A lygos mačas, kuris tarp šių klubų spalio 20 dieną turėjo vykti Vilniuje, bus žaidžiamas spalio 28 d., 18.30 val.

„Šiems pasikeitimams didžiausią įtaką turėjo „Riterių“ situacija. Sostinės klubas toliau lieka saviizoliacijoje ir treniruočių procesą pradės tik penktadienį.

Suprantama, jog jie neturės pakankamai laiko tinkamai pasiruošti artėjančioms rungtynėms. Dėkojame komandoms už supratingumą šioje nedėkingoje situacijoje, tai leido išvengti papildomų niuansų. Verta pažymėti, jog šis sprendimas neiškreips A lygos tvarkaraščio, nes perkeliamos būtent „Panevėžio“ ir „Riterių“ čempionato rungtynės“, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Kaip pirmadienį rašė Delfi, „Riteriai“ prašė Vyriausybės pakoreguoti teisės aktus atsisakant privalomos izoliacijos visai komandai, kuomet užsikrečia vienas ar keli jos atstovai.

Tačiau antradienį įsigaliojusi nauja izoliavimosi taisyklių redakcija tokią išimtį numatė tik tarptautiniuose turnyruose dalyvaujantiems sportininkams.

Raudoną signalą dėl D. Barausko įžiebė jam atvykus į Lietuvos rinktinės stovyklą atliktas testas.

23-ejų „Riterių“ gynėjas iškart buvo izoliuotas, tačiau du pakartotiniai testai parodė, jog aliarmas buvo netikras. Remiantis kraujo tyrimo rezultatais, D. Barauskas COVID-19 nė nesirgo.

Vis dėlto tiek jis pats, tiek į jo kontaktų sąrašą patekę bendraklubiai Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) nurodymu iki šiol tebėra saviizoliacijoje.

Tuo metu dėl teigiamo koronaviruso testo su Kauno „Žalgiriu“ į Maskvą praėjusią savaitę nevykusiam krepšininkui Joffrey Lauvergne'ui jau po kelių dienų leista vėl prisijungti prie ekipos treniruočių, mat kiti du prancūzo testai buvo neigiami.

„Viskas įvyko žaibiškai, iš karto po to buvo atliekami pakartotiniai testai, kurių atsakymai buvo neigiami. Klausimas, ar tas tariamai teigiamas testas išvis buvo užregistruotas. Nežinau ir negaliu to pasakyti, bet galbūt būtent dėl to „Žalgirio“ ir mūsų situacijos skiriasi“, – pirmadienį kalbėdama su Delfi, svarstė „Riterių“ komunikacijos ir rinkodaros vadovė Meda Piečytė.

Paklausti, kodėl skirtingai įvertinti iš pirmo žvilgsnio tapatūs J. Lauvergne'o ir D. Barausko atvejai, NVSC atstovai iš esmės patvirtino šią versiją.

„Tai, kad „Žalgirio“ klubo žaidėjui buvo patvirtintas teigiamas testas, žinome tik iš žiniasklaidos. Į sistemą tokios informacijos iš laboratorijos nesame gavę. Mūsų specialistai šio asmens neizoliavo, kaip izoliacija nebuvo paskirta ir su juo bendravusiems klubo nariams ar kitiems asmenims.

Tai reiškia, kad jokių sprendimų NVSC niekaip negalėjo priimti ir dėl asmenų „išleidimo iš izoliacijos“.

Bendraujant su klubo atstovais išsiaiškinome, kad jie patys yra kreipęsi išaiškinimo į laboratoriją, nes juos taip pat buvo pasiekusi skirtinga informacija. Priežastys šiuo metu yra aiškinamosis, informacijos laukia ir NVSC.

Atkreipiame dėmesį, kad NVSC atlieka epidemiologinį tyrimą tuomet, kai gauna informaciją iš laboratorijos apie teigiamus testų rezultatus. Informaciją pateikti laboratorijos yra įpareigos valstybės lygio operacijų vadovo sprendimu, nepriklausomai, ar tai yra privati, ar ne laboratorija.

„Riterių“ atvejis kitoks, informaciją apie patvirtintą atvejį NVSC yra gavusi, testo rezultatai buvo pateikti į mūsų sistemą. Gavus tokią informaciją, buvo pradėtas epidemiologinis tyrimas, identifikuoti sąlytį turėję asmenys, jie izoliuoti ir organizuotas jų ištyrimas“, – rašoma NVSC vidaus administravimo skyriaus specialistės Justinos Petravičienės atsakyme Delfi.

Pirmasis LFF taurės turnyro pusfinalis, kaip ir buvo numatyta, vyks spalio 17-ąją. Nuo 15 val. sostinės LFF stadione susigrums Vilniaus „Žalgiris“ ir Marijampolės „Sūduva“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją